Διεθνή

Ο Zelensky έχει πάρει εντολές από τις ΗΠΑ να συνεχίσει τον πόλεμο – Ρωσία: Δείτε τα εγκλήματα πολέμου των Ουκρανών

Ο Zelensky έχει πάρει εντολές από τις ΗΠΑ να συνεχίσει τον πόλεμο – Ρωσία: Δείτε τα εγκλήματα πολέμου των Ουκρανών
Αδύνατη η συμφιλίωση Ρωσίας – Ουκρανίας υποστηρίζει το 64% των Ουκρανών πολιτών
Σχετικά Άρθρα

Ο πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή, δεν θα τελειώσει εύκολα και δεν θα τελειώσει σύντομα καθώς η κλιμάκωση των εγκλημάτων πολέμου δείχνει ότι και οι δύο πλευρές… δεν θα λύσουν τις διαφορές τους με διαπραγματεύσεις αλλά τα όπλα.
Οι Ισραηλινοί πάντως από την αρχή της σύγκρουσης είχαν αναφέρει ότι ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας θα τελειώσει αρχές Μαίου του 2022 αλλά και αυτό το σενάριο δεν είναι βέβαιο….
Οι αμερικανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι θα διαρκέσει χρόνια.
Αμερικανοί προτρέπουν τον Zelensky τον Ουκρανό Πρόεδρο να μην υποχωρήσει και θα συνεχίσουν να τον τροφοδοτούν με όπλα ώστε να αντεπιτεθεί στις ρωσικές δυνάμεις.
Όσο οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την χρεοκοπία οικονομική και στρατιωτική των ΗΠΑ… δεν θα αφήσουν την ειρήνη να κυριαρχήσει, θα πιέζουν την Ουκρανία να συνεχίσει αυτό τον καταστροφικό πόλεμο όπου έχει στοιχήσει σε χιλιάδες στρατιώτες τον θάνατο ενώ σχεδόν 11 εκατ Ουκρανοί έχουν εκτοπιστεί.

Η Ουκρανία προειδοποιεί «Δεν θα συμφωνήσουμε σε ένα Minsk-3 ή Budapest-2»

Μια προσωρινή εκεχειρία με την Ρωσία είναι «άνευ νοήματος» και θα οδηγήσει μόνο σε περαιτέρω κλιμάκωση, δήλωσε ένα μέλος της ουκρανικής ομάδας που διαπραγματεύεται με τη Ρωσία στις ειρηνευτικές συνομιλίες.
«Δεν θα συμφωνήσουμε σε ένα «Μινσκ-3» ή «Βουδαπέστη-2» - όλα είναι άσκοπα», δήλωσε ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Zelensky.
«Σε μια ιστορική προοπτική, έστω και σύντομη, όλα αυτά τα «Minsk» οδηγούν σε μεγάλες τραγωδίες.
Καμία από αυτές τις συμφωνίες δεν θα λειτουργήσει χωρίς πραγματικούς μηχανισμούς αποτροπής του πολέμου», αναφερόμενος στις συμφωνίες του Minsk, οι οποίες υπογράφηκαν το 2014 και είχαν σκοπό να τερματίσουν τον πόλεμο στην περιοχή Donbass της Ουκρανίας.

Η Ρωσία προτρέπει τις δυτικές χώρες να σταματήσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προέτρεψε τις δυτικές χώρες να σταματήσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα μετά την επίθεση με πυραύλους σε σιδηροδρομικό σταθμό στην ανατολική Ουκρανία.
Τουλάχιστον 52 σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, δήλωσαν οι ουκρανικές αρχές.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι επιτέθηκε σκόπιμα στον σταθμό Kramatorsk.
Η Ρωσία, με τη σειρά της, κατηγόρησε την Ουκρανία, λέγοντας ότι δεν χρησιμοποιεί το είδος του πυραύλου συγκεκριμένα τον Tochka - U που έπληξε τον σταθμό.
Ο Zelensky ανέφερε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες «να διαπιστωθεί ποιος έκανε τι, ποιος έδωσε ποιες εντολές, από πού ήρθε ο πύραυλος, ποιος τον μετέφερε, ποιος έδωσε την εντολή και πώς συμφωνήθηκε αυτό το χτύπημα»
Το χτύπημα του σιδηροδρομικού σταθμού βρίσκεται σε έδαφος που ελέγχεται από την ουκρανική κυβέρνηση στο Donbass.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι πραγματοποίησε την επίθεση καθώς οι ρωσικές δυνάμεις δεν χρησιμοποιούν πυραύλους Tochka - U.
Το ίδιο έκαναν και οι αυτονομιστές της περιοχής που υποστηρίζονται από την Ρωσία, οι οποίοι συνεργάζονται στενά με τα ρωσικά τακτικά στρατεύματα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να «αξιολογήσει αντικειμενικά τα εγκλήματα που διέπραξαν ουκρανικές μονάδες» και να σταματήσει να τους προμηθεύει όπλα.

Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος Biden των ΗΠΑ υπέγραψε ένα μέτρο για τον τερματισμό των κανονικών εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία και υπέγραψε ένα ξεχωριστό μέτρο για την κωδικοποίηση της απαγόρευσης των Ηνωμένων Πολιτειών στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, σηματοδοτώντας την τελευταία σημαντική απάντηση των ΗΠΑ στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Η υπογραφή του HR 7108, του «Νόμου για την αναστολή των κανονικών εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία», αναστέλλει τις κανονικές εμπορικές σχέσεις με τις δύο χώρες και «επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω τις εμπορικές κυρώσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Η κίνηση σημαίνει ότι ο Biden μπορεί να επιβάλει υψηλότερους δασμούς σε ρωσικές εισαγωγές, όπως ορισμένα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου, ασκώντας περαιτέρω πίεση στη ρωσική οικονομία.

Η οικονομία της Ρωσίας έχει ήδη επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από κυρώσεις από πολλές χώρες ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες από μόνες τους έχουν επιβάλει κυρώσεις σε πολλούς Ρώσους, συμπεριλαμβανομένων των κόρες του Ρώσου Προέδρου Putin, καθώς και σε μεγάλες ρωσικές τράπεζες και άλλες κρατικές επιχειρήσεις.

Για την ανάκληση των κανονικών εμπορικών σχέσεων με οποιοδήποτε έθνος απαιτείται πράξη του Κογκρέσου.
Το μέτρο πέρασε στη Γερουσία με 100–0 και στη Βουλή 420–3. Τρεις Ρεπουμπλικάνοι καταψήφισαν το μέτρο: οι εκπρόσωποι Matt Gaetz (R-Fla.), Marjorie Taylor Greene (R-Ga.) και Thomas Massie (R-Ky.).

Ο γερουσιαστής Rand Paul (Ρεπουμπλικάνος) στα τέλη Μαρτίου είχε αντιταχθεί στο νομοσχέδιο και εμπόδισε την έγκρισή του.
Είχε αντιταχθεί στη γλώσσα σχετικά με τις κυρώσεις για τους καταπατητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, λέγοντας ότι ήταν πολύ ευρεία και επιρρεπής σε κατάχρηση, υποστήριξε ότι θα είχε ουσιαστικά επεκτείνει τον Παγκόσμιο νόμο Magnitsky, ένα μέτρο κυρώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα του 2016.
Άλλοι οκτώ Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή είχαν εκφράσει παρόμοιες ανησυχίες.
Το άλλο νομοσχέδιο, το HR 6968, αναφέρεται επίσης ως «Νόμος για τον τερματισμό της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου».
Πέρασε από τη Γερουσία με 100–0 και τη Βουλή 413–9.
Ο Biden είχε ανακοινώσει την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου τον Μάρτιο και υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για αυτό, αλλά το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο κωδικοποιεί σε νόμο.

Αδύνατη η συμφιλίωση Ρωσίας – Ουκρανίας

Με την πάροδο του χρόνου περισσότεροι Ουκρανοί θεωρούν ότι η πλήρης συμφιλίωση με τη Ρωσία είναι αδύνατη, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Πλέον το 64% από 42% προηγουμένως αναφέρει ότι όσο μαίνεται ο πόλεμος δεν θα μπορέσει να υπάρξει συμφιλίωση μεταξύ των δύο χωρών.
Η δημοσκόπηση κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι οι Ουκρανοί ένιωθαν ένα διαφορετικό μείγμα συναισθημάτων γύρω από το πλαίσιο της ρωσικής εισβολής.
Η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση αισθάνονται περήφανοι και πατριώτες για τη χώρα τους, με το 80% των ερωτηθέντων να καταγράφουν τα συναισθήματά τους.
Αυτό ήταν ένα μεγάλο άλμα από όταν διεξήχθη η ίδια δημοσκόπηση τον Αύγουστο του περασμένου έτους, όπου μόνο το 34% είχε δηλώσει ότι αισθάνεται περήφανος για τη χώρα του.

Το 32% των ατόμων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι ένιωθαν θλίψη, το 16% ένιωσαν φόβο και το 11% ήταν θυμωμένο.

Λιγότεροι άνθρωποι περιέγραψαν επίσης τον εαυτό τους ως «πολίτη της σοβιετικής ένωσης», αλλά αυτή η φιλοσοβιετική ταυτότητα καταγράφηκε ως πιο κοινή μεταξύ των ηλικιωμένων στη δημοσκόπηση.
Το 91% δεν υποστηρίζει την ιδέα ότι οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι είναι ένας λαός.

Άλλα συμπεράσματα

Η δημοσκόπηση ανέφερε επίσης ότι οι περισσότεροι Ουκρανοί άρχισαν να επιστρέφουν στη δουλειά, καθώς, μεταξύ αυτών που εργάζονταν πριν από την εισβολή, το 58% συνεχίζει να εργάζεται. Το 41% των ανθρώπων έχασαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Το 20% των ενηλίκων της Ουκρανίας χρειάστηκε να αλλάξει τόπο διαμονής, με την πλειοψηφία αυτών που έφυγαν να είναι νεότεροι.
Το 76% των Ουκρανών υποστηρίζει τη μετονομασία δρόμων και χώρων των οποίων τα ονόματα συνδέονται με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης