Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Η μεγαλειώδης αυτοκρατορία των Ρώσων βαρώνων του χάλυβα και στενών εταίρων του Abramovich

Αποκάλυψη: Η μεγαλειώδης αυτοκρατορία των Ρώσων βαρώνων του χάλυβα και στενών εταίρων του Abramovich
Τα έγγραφα που αποκαλύπτονται περιγράφουν λεπτομερώς την τεράστια επιχειρηματική αυτοκρατορία που ελέγχεται από τους Ρώσους δισεκατομμυριούχους και στενούς συνεργάτες του Abramovich
Σχετικά Άρθρα

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει ο Guardian τον αμύθητο πλούτο των επιχειρηματικών εταίρων του Roman Abramovich και Alexander Abramov.
Η περιουσία τους φαίνεται πως δεν γνωρίζει... όρια καθώς περιλαμβάνει υπεράκτιες επενδύσεις σε ένα νησιωτικό θέρετρο της Καραϊβικής, σχέδια για την ανάπλαση μιας εκκλησίας Marylebone και μιας τεράστιας ποικιλίας ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και πέρα ​​από αυτήν.
Τα έγγραφα που αποκαλύπτονται περιγράφουν λεπτομερώς την τεράστια επιχειρηματική αυτοκρατορία που ελέγχεται από τους Ρώσους δισεκατομμυριούχους και στενούς συνεργάτες του Abramovich.
Οι επιχειρηματικοί εταίροι κατέχουν συνολικά μερίδιο 29% στη ρωσική εταιρεία παραγωγής χάλυβα και άνθρακα οπτανθρακοποίησης Evraz, μαζί με τον Abramovich.
Αν και δεν υπόκειται άμεσα στις κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, η Evraz αναφέρεται σε αυτές κατά του Abramovich και οι μετοχές της έχουν ανασταλεί.
Ούτε ο Abramov ούτε ο Aleksandr Frolov έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των κυρώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ ή τις ΗΠΑ.
Ο Abramov, ένας βαρόνος του χάλυβα που ίδρυσε την Evraz και επέβλεψε την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το 2005, τιμήθηκε με το βραβείο της Ρωσίας για ευεργεσία το 2017.
Φωτογραφήθηκε με τον Putin και τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Soygu στην τελετή απονομής.

2686.webp

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, η βουλευτής των Εργατικών Margaret Hodge κατονόμασε τον Abramov ως έναν από τους Ρώσους δισεκατομμυριούχους, «που έβγαλαν τα χρήματά τους μόνο επειδή είναι κοντά στο Κρεμλίνο και διατηρούν τον πλούτο τους μόνο επειδή παρέμειναν κοντά στο Κρεμλίνο. ".
Και οι δύο άνδρες συμπεριλήφθηκαν επίσης στη «Λίστα Putin» με 210 εξέχοντες Ρώσους που απελευθερώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ το 2018.
3059.webp


Ανακοινώνοντας κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς, η κυβέρνηση είπε ότι πιστεύει ότι ο Evraz πορεί να κατασκευάζει χάλυβα για τον ρωσικό στρατό, συμπεριλαμβανομένων των τανκς.
Η εταιρεία το αρνήθηκε, λέγοντας ότι προμηθεύει χάλυβα μόνο στους τομείς των υποδομών και των κατασκευών.
Από κοινού, ο Abramov και ο Frolov έχουν ένα εξαιρετικό χαρτοφυλάκιο, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι περιλαμβάνουν:

West Caicos, ένα νησί της Καραϊβικής που προορίζεται να αναπτυχθεί ως ένα νησί πολυτελείας θέρετρο.
Συνεπένδυση στην ανάπλαση της εκκλησίας All Souls κοντά στο BBC στο Marylebone του Λονδίνου, ώστε να συμπεριλάβει χώρους γραφείων.
Shepherd's Bush market στο Λονδίνο, μέσω επένδυσης στην εταιρεία με στόχο την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου.
Χώρος γραφείων στο Λονδίνο, το Λέστερ και τη Γλασκώβη.
Μια κοινότητα γηπέδου γκολφ στην Πράγα με περισσότερα από σπίτια και ένα ξενοδοχείο και σπα.
Οικόπεδο και ένα μερικώς κατασκευασμένο ξενοδοχείο στη Μύκονο, μαζί με έναν συνεργάτη λειτουργίας.
Ένα γραφείο στην Clifford Street, μια από τις πιο γνωστές διευθύνσεις Mayfair του Λονδίνου.
Οι επενδύσεις τους στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ακίνητα ανέρχονται συνολικά σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια.

Έχουν επίσης επενδύσει στο παρελθόν σε ιστορικές παμπ του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του LGBTQ venue the Black Cap στο Camden, στο βόρειο Λονδίνο.
Επιπλέον, βοήθησαν στη χρηματοδότηση της αγοράς της παμπ το 2010, σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια, μια συμφωνία που ακολούθησε μια μακροχρόνια μάχη με τους ακτιβιστές σχετικά με τα σχέδια να την ανακατασκευάσουν σε διαμερίσματα.

Ο Abramov και ο Frolov ελέγχουν το παγκόσμιο δίκτυο επενδύσεών τους μέσω της Vollin Holdings Ltd – μιας οντότητας που εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, φορολογικό παράδεισο και δικαιοδοσία οικονομικού απορρήτου.

Εκκλησία All Souls, Λονδίνο
4611.webp

Η εκκλησία All Souls, στο Λονδίνο, περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο των Alexander Abramov και Aleksandr Frolov. 
Οι επενδύσεις της Vollin, αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ, διαχειρίζονται με τη σειρά τους η Kew Capital LLP που εδρεύει στο Mayfair, η οποία ιδρύθηκε μετά την εισαγωγή της Evraz στο FTSE.
Στην ανακοίνωση των κυρώσεων, η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι ο Abramovich ελέγχει ουσιαστικά την Evraz και ότι η εταιρεία παρείχε αγαθά και υπηρεσίες στη ρωσική κυβέρνηση που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εισβολή στην Ουκρανία.
Η Evraz αρνήθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε χάλυβας για την κατασκευή ρωσικών αρμάτων μάχης και είπε ότι ο Αμπράμοβιτς δεν είχε «αποτελεσματικό έλεγχο».
Ωστόσο, υπέγραψε μια πενταετή συμφωνία το 2012 για την προμήθεια σιδηροδρομικών τροχών και «μετάλλων» στην UralVagonZavod, μια ρωσική εταιρεία που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αρμάτων μάχης στον κόσμο. Κατασκευάζει T-72 και T-90 που βρίσκονται σε υπηρεσία στην Ουκρανία σήμερα.
Από τότε που προστέθηκε στη λίστα κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς έχουν παγώσει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να πουλήσει το μερίδιό του στην Evraz. Αγόρασε ένα μερίδιο 41% ​​έναντι 1,6 δισ. λιρών το 2006 από τους Abramov και Frolov.
Το μέγεθος του μεριδίου έκτοτε μειώθηκε στο 29%, αλλά άξιζε 2,5 δισ. £ στις αρχές του έτους, πριν ο πόλεμος στην Ουκρανία πυροδοτήσει την κατάρρευση της τιμής της μετοχής του Evraz.
Όλο το διοικητικό συμβούλιο έχει παραιτηθεί και οι μετοχές της εταιρείας έχουν ανασταλεί από το LSE από τις 10 Μαρτίου.
Η αγορά Shepherd's Bush, στο Λονδίνο, ήταν επίσης στα έγγραφα που αποκαλύπτει ο Guardian. 
Τα περιουσιακά στοιχεία της Vollin δεν υπόκεινται σε περιορισμούς και οι επενδύσεις της διαχειρίζονται η Kew Capital και προωθούνται μέσω ενός ιδιόκτητου οχήματος που ονομάζεται Decimus Real Estate από γραφεία στο Mayfair.
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, που απεικονίζεται μεταξύ άλλων έργων στον ιστότοπο Decimus , είναι το West Caicos, το οποίο πρόκειται να αναπτυχθεί σε συνεργασία με μια εταιρεία πολυτελών ακινήτων. Τα σχέδια για το νησί περιλαμβάνουν ένα χωριό μαρίνας, boutique ξενοδοχεία, ένα γήπεδο γκολφ και χώρους ελλιμενισμού για τα σούπερ γιοτ των επισκεπτών.
Ο ιστότοπος της εταιρείας υπερηφανεύεται για τη συμμετοχή της σε εξελίξεις, όπως πολυτελείς κατοικίες στο Kensington και Knightsbridge στο Λονδίνο, ένα χαρτοφυλάκιο από διάσημες παμπ στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, φοιτητικές κατοικίες στη Φλωρεντία της Ιταλίας και μια φάρμα αμυγδάλων στην Πορτογαλία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης