Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Putin στη Δύση: Δίκοπο μαχαίρι η εθνικοποίηση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Προειδοποίηση Putin στη Δύση: Δίκοπο μαχαίρι η εθνικοποίηση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων
Δίκοπο μαχαίρι η εθνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων, προειδοποίησε ο Putin
Σχετικά Άρθρα
Η εθνικοποίηση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στη Δύση είναι δίκοπο μαχαίρι προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατά της διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης. 
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων TASS, ο Ρώσος πρόεδρος, απαντώντας στις φωνές που ζητούν εθνικοποίηση των ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας στη Δύση, σημείωσε ότι πρόκειται για δίκοπο μαχαίρι.
«Ακούμε ήδη δηλώσεις από αξιωματούχους [στη Δύση] για πιθανή εθνικοποίηση ορισμένων από τα περιουσιακά μας στοιχεία.
Θα πάμε λοιπόν μακριά, ας μην ξεχάσει κανείς ότι αυτό είναι ένα δίκοπο μαχαίρι», προειδοποίησε ο Putin.
Σημειώνεται ότι η Gazprom Germania, επιχείρηση εμπορίας, αποθήκευσης και μεταφοράς ενέργειας από την οποία αποχώρησε η ρωσική Gazprom , περνά υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της Γερμανίας.

Επιδεινώνεται η παγκόσμια ενεργειακή κρίση

Η κατάσταση στον ενεργειακό τομέα παγκοσμίως επιδεινώνεται λόγω της πίεσης στην Gazprom, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Η κατάσταση στον ενεργειακό τομέα επιδεινώνεται ως αποτέλεσμα μη εμπορικών, αγενών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της διοικητικής πίεσης στην εταιρεία μας Gazprom από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.
Βλέπουμε άλλη μια προσπάθεια από τους εταίρους μας να μεταφέρουν τα δικά τους λάθη στον τομέα της οικονομίας και της ενέργειας στη Ρωσία και να επιλύσουν τα ζητήματα και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτή την άποψη ξανά σε βάρος μας», πρόσθεσε.

«Διασφαλίζουμε χαμηλές τιμές τροφίμων στη Ρωσία»

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι το κράτος μπορεί να διασφαλίσει ότι οι τιμές των τροφίμων στη Ρωσία είναι χαμηλότερες από ό,τι στην παγκόσμια αγορά.
«Θα ήθελα να τονίσω ότι οι αυξημένοι όγκοι παραγωγής μας επιτρέπουν να διασφαλίσουμε ότι οι τιμές των τροφίμων στη Ρωσία είναι χαμηλότερες από ό,τι στην παγκόσμια αγορά», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης