Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Γερμανία θα αναλάβει τον έλεγχο της Gazprom Germania έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Η Γερμανία θα αναλάβει τον έλεγχο της Gazprom Germania έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Άγνωστο ποιος είναι ιδιοκτήτης της Gazprom Germania μετά την αποχώρηση της «μητρικής» ρωσικής Gazprom

Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία θα αναλάβει τον προσωρινό έλεγχο της Gazprom Germania έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Η ρωσική Gazprom δήλωσε την περασμένη Παρασκευή (1/4) ότι δεν της ανήκει πλέον τo γερμανικό της παράρτημα, το οποίο διαθέτει εμπορικό σκέλος στη Μεγ. Βρετανία και μονάδες σε Ελβετία και Σιγκαπούρη.
Ωστόσο, ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου δεν αποκάλυψε τη νέα ιδιοκτησία.
Οι καταθέσεις έδειχναν ότι η συναλλαγή αφορούσε την αποχώρηση της Gazprom Export Business Services LLC, από τη Gazprom Germania αλλά όχι ποιός είναι ο νέος μέτοχος...

Η Gazprom Germania, ιδιοκτήτρια του προμηθευτή ενέργειας Wingas GmbH και μιας εταιρείας αποθήκευσης φυσικού αερίου, θα τεθεί υπό την κηδεμονία της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας μέχρι τις Σεπτεμβρίου 2022, είπε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Robert Habeck σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.
Αυτό σημαίνει ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων θα αναλάβει το ρόλο του μετόχου και θα μπορεί να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια του εφοδιασμού, είπε o ίδιος.
Η γερμανική κυβέρνηση, όμως, υποστηρίζει ότι δεν θα αναλάβει τελικά την ιδιοκτησία της εταιρείας.
Οι θυγατρικές της Gazprom στην Ευρώπη δέχονται πιέσεις καθώς πελάτες και επιχειρηματικοί εταίροι αρνούνται να συνεργαστούν μαζί τους, αυξάνοντας την προοπτική ότι ορισμένες δεν θα επιβιώσουν.
Η μονάδα Astora της Gazprom Germania λειτουργεί τη μεγαλύτερη μονάδα αποθήκευσης αερίου της Γερμανίας στη βόρεια πόλη Rehden στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας.
Η τοποθεσία θεωρείται κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κάνει ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την ασφάλεια του εφοδιασμού στη Γερμανία», δήλωσε ο Habeck σε δήλωσή του.
«Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν επιτρέπουμε οι ενεργειακές υποδομές στη Γερμανία να υπόκεινται σε αυθαίρετες αποφάσεις από το Κρεμλίνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης