Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vasle (EKT) : Η αύξηση των επιτοκίων να αρχίσει ως τα τέλη του 2022

Vasle (EKT) : Η αύξηση των επιτοκίων να αρχίσει ως τα τέλη του 2022
O Vasle συμφώνησε επίσης με την πρόταση του προέδρου της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας, Klaas Knot οι καθαρές αγορές στοιχείων ενεργητικού, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν το τρίτο τρίμηνο, να σταματήσουν ακόμα και από τον Ιούλιο.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδεχομένως να τερματίσει οκτώ χρόνια αρνητικών επιτοκίων στο τέλος του 2022 ή αρχές του 2023 στο πρώτο της βήμα για να αντιμετωπίσει το άλμα του πληθωρισμού σε επίπεδα ρεκόρ, αναφέρει το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας, Bostjan Vasle σύμφωνα με το Bloomberg
Με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία να οδηγεί σε νέο άλμα των τιμών και τους μισθούς να εμφανίζουν σημάδια ότι ενισχύονται περαιτέρω, οι αξιωματούχοι θα πρέπει να είναι «πολύ προσεκτικοί» να αναλάβουν δράση πριν αρχίσουν να εμφανίζονται και νέες ανοδικές πιέσεις, αναφέρει ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβενίας.
O Vasle συμφώνησε παράλληλα με μια πρόταση του προέδρου της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας, Klaas Knot οι καθαρές αγορές στοιχείων ενεργητικού, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν το τρίτο τρίμηνο, να σταματήσουν ακόμα και από τον Ιούλιο.
«Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι ότι να ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία όχι πολύ αργά φέτος και να έχουμε την ευκαιρία να έχουμε βγει από το αρνητικό έδαφος μέχρι την αλλαγή του έτους», σημείωσε ο Vasle.
«Συνεχίζουμε να περιμένουμε αρκετά ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και εάν αυτό το σενάριο υλοποιηθεί, δεν βλέπω κάποιο λόγο γιατί να μην συνεχίσουμε με την ομαλοποίηση της πολιτικής μετά την αλλαγή του έτους και να πάμε πάνω από το μηδέν στα επιτόκια», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης