Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συντριπτικά τα πλήγματα στον Ουκρανικό στρατό από τις ρωσικές δυνάμεις – Κατέστρεψαν 1.888 άρματα μάχης και 125 αεροπλάνα

Συντριπτικά τα πλήγματα στον Ουκρανικό στρατό από τις ρωσικές δυνάμεις – Κατέστρεψαν 1.888 άρματα μάχης και 125 αεροπλάνα
Ποιες οι απώλειες των Ουκρανικών δυνάμεων;
Σχετικά Άρθρα

Συντριπτικά είναι τα πλήγματα που έχει υποστεί ο ουκρανικός στρατός από τις ρωσικές δυνάμεις.
Μπορεί στα δυτικά μέσα ενημέρωσης να παρουσιάζονται τα δεδομένα των Ουκρανών που υπερδιογκώνουν τις ρωσικές απώλειες αλλά πλέον τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι ουκρανοί αμφισβητούνται ανοικτά ακόμη και από τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης.
Π.χ. η Ουκρανία υποστηρίζει ότι έχουν σκοτωθεί 17.000 ρώσοι στρατιώτες αλλά οι δυτικές δυνάμεις αναφέρουν ότι το νούμερο αυτό δεν είναι αληθινό.
Οι δυτικές δυνάμεις προσδιορίζουν τον αριθμό των νεκρών ρώσων στρατιωτών σε 8.500 ενώ η Ρωσία αναφέρει 1.350…

Ποιες οι απώλειες των Ουκρανικών δυνάμεων;

Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει 381 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 1.888 άρματα μάχης και 205 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Αυτό ανακοίνωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποστράτηγος Konashenkov.

«Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 125 αεροσκάφη και 88 ελικόπτερα, 381 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 1.888 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 205 εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών, 793 πυροβόλα πεδίου και όλμους, καθώς και 1.771 ειδικές στρατιωτικές μονάδες έχουν καταστραφεί».

Οι επιχειρησιακές κινήσεις στις 2 Απριλίου

Η επιχειρησιακή - τακτική αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξε 28 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, καταστρέφοντας το στρατιωτικό αεροδρόμιο Mirgorod
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Mirgorod στην περιοχή της Πολτάβα, κατέστρεψαν πολλά καμουφλαρισμένα ουκρανικά μαχητικά ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο, επισήμανε ο υποστράτηγος.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν τεθωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά και δεξαμενές καυσίμων στις περιοχές των σιδηροδρομικών σταθμών Lozovaya και Pavlograd στην Ουκρανία με πυραύλους υψηλής ακρίβειας.
«Το απόγευμα στις 2 Απριλίου, πύραυλοι υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν προς τις περιοχές των σιδηροδρομικών σταθμών Lozovaya και Pavlograd κατέστρεψαν τους στόχους: Τεθωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά και δεξαμενές καυσίμων που στάλθηκαν για να ενισχύσουν την ομάδα των ουκρανικών στρατευμάτων στο Donbas καταστράφηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης