Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Μόσχα απεσταλμένος του ΟΗΕ την Κυριακή με αίτημα για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

Στη Μόσχα απεσταλμένος του ΟΗΕ την Κυριακή με αίτημα για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός
«Αυτό σημαίνει ότι δεν εγκαταλείπουμε την προοπτική να σταματήσουν οι μάχες», λέει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres
Σχετικά Άρθρα
Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, ο Βρετανός Martin Griffiths, θα επισκεφθεί την Κυριακή τη Μόσχα, προκειμένου να προσπαθήσει να πετύχει μια «ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres.
«Θα είναι στη Μόσχα την Κυριακή και μετά θα μεταβεί στο Κίεβο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του ΟΗΕ, υπενθυμίζοντας πως του ανατέθηκε πρόσφατα η αποστολή να «επιδιώξει μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία».
«Αυτό σημαίνει ότι δεν εγκαταλείπουμε την προοπτική να σταματήσουν οι μάχες» είτε «στην Υεμένη, στην Ουκρανία, παντού στον κόσμο», συμπλήρωσε ο Guterres.
«Τόσο η Ρωσική Ομοσπονδία όσο και η Ουκρανία δέχθηκαν να τον υποδεχθούν για την αποστολή του, που στοχεύει να πετύχει μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», υπογράμμισε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Μέχρι σήμερα, η Ρωσία αρνιόταν κάθε επίσκεψη από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ΟΗΕ που θα είχε ως βασικό θέμα την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης