Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επικοινωνία Erdogan με Putin (1/4) - Στόχος της Τουρκίας, η συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας

Νέα επικοινωνία Erdogan με Putin (1/4) - Στόχος της Τουρκίας, η συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας
Την Πέμπτη (31/3/2022), ο Τούρκος πρόεδρος επικοινώνησε και με τον Ουκρανό ομόλογο του, Volodymyr Zelensky
Σχετικά Άρθρα
Νέα επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογο του, Vladimir Putin, θα έχει σήμερα (1/4/2022), ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση της ρωσικής και ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη.
O Erdogan -ο οποίος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky- έχει δηλώσει πως η Τουρκία είναι έτοιμη, κατ' αρχήν, να ενεργήσει ως εγγυήτρια χώρα για την Ουκρανία, αλλά οι λεπτομέρειες μιας τέτοιας μορφής πρέπει να εξεταστούν.
Παράλληλα, ο Erdogan έχει δηλώσει πως απώτερος στόχος πλέον είναι η συνάντηση Putin και Zelensky. «Είμαι αποφασισμένος να συνομιλήσω τόσο με τον Putin όσο και με τον Zelensky όταν επιστρέψω. Σε αυτές τις συναντήσεις, θα εκφράσω τις ευχαριστίες μου και στους δύο. Στόχος μας είναι να σας φέρουμε κοντά το συντομότερο δυνατό» είπε χθες ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Ουζμπεκιστάν. «Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τη συνάντηση που θα γίνει σε επίπεδο αρχηγών κρατών, αλλά στο μεταξύ, είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί προσωρινή κατάπαυση του πυρός» πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης