Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Απώτερος στόχος να βρεθούν στον ίδιο χώρο Putin και Zelensky - Μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας ο Abramovich

Erdogan: Απώτερος στόχος να βρεθούν στον ίδιο χώρο Putin και Zelensky - Μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας ο Abramovich
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι σχεδιάζει να φιλοξενήσει συνάντηση μεταξύ Putin και Zelensky μόλις επιστρέψει από την τριήμερη επίσκεψη του στο Ουζμπεκιστάν που άρχισε την Τετάρτη (30/3/2022)
Σχετικά Άρθρα
Ως «απώτερο στόχο» της Τουρκίας ανήγαγε ο πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, τη συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα (31/3/2022) ότι σχεδιάζει να φιλοξενήσει συνάντηση μεταξύ των Ρώσων και Ουκρανών ομολόγων του, Vladimir Putin, και Volodymyr Zelensky, μόλις επιστρέψει από την τριήμερη επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν, που άρχισε την Τετάρτη (30/3/2022).

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ουζμπεκιστάν, ο Erdogan είπε ότι είναι έτοιμος να πει τόσο στον Πούτιν όσο και στον Ζελένσκι ότι «στόχος μας είναι να σας φέρουμε κοντά το συντομότερο δυνατό. [...] Στο μεταξύ, είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός».

H παρουσία Abramovich στις διαπραγματεύσεις

Ο Erdogan αναφέρθηκε και στην παρουσία του Ρώσου ολιγάρχη, Roman Abramovich, στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στον ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ, στην Κωνσταντινούπολη.
«Ο Abramovich συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις ως μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας. Αντί να κοιτάμε ποιος ήταν στο τραπέζι, θα πρέπει να κοιτάμε εκ μέρους ποιου ήταν εκεί», δήλωσε ο Erdogan.
«Εάν η Ρωσία και ο (Ρώσος πρόεδρος Vladimir) Putin προτίμησαν να βάλουν τον Abramovich στην αποστολή τους, αυτό σημαίνει ότι πιστεύουν σε αυτόν και τον εμπιστεύονται», φέρεται να δήλωσε ο Erdogan σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από το Ουζμπεκιστάν, σύμφωνα με το δίκτυο NTV και άλλα μέσα ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης