Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky σε Αυστραλία: Δώστε μας όπλα – Παγκόσμια απειλή μια ανεξέλεγκτη Ρωσία

Zelensky σε Αυστραλία: Δώστε μας όπλα – Παγκόσμια απειλή μια ανεξέλεγκτη Ρωσία
Μια αποτυχία να τιμωρηθεί η Μόσχα μπορεί να ενθαρρύνει και άλλες χώρες να κηρύξουν πόλεμο εναντίον γειτόνων τους είπε ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως μια ανεξέλεγκτη Ρωσία συνιστά μια παγκόσμια απειλή διατύπωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος κατά τη διάρκεια του μηνύματος του στη Βουλή της Αυστραλίας, ζήτησε αφενός αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας αφετέρου την περαιτέρω προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα.
Ο Zelensky ζήτησε από την Αυστραλία να δώσει στην Ουκρανία τα τεθωρακισμένα οχήματα Bushmaster, υποστηρίζοντας ότι «έτσι μπορούν να κάνουν περισσότερα για την κοινή μας ελευθερία και ασφάλεια, από το να μένουν παρκαρισμένα στο έδαφος σας».

Πυρηνικός εκβιασμός από τον Putin

Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin για πυρηνικό εκβιασμό.
«Μια ανεξέλεγκτη Ρωσία συνιστά απειλή για τον κόσμο» είπε ο Zelensky, προειδοποιώντας ότι μια αποτυχία να τιμωρηθεί η Μόσχα μπορεί να ενθαρρύνει και άλλες χώρες να κηρύξουν πόλεμο εναντίον γειτόνων τους.
«Αν δεν σταματήσουμε τη Ρωσία τώρα, αν δεν θεωρηθεί υπεύθυνη, τότε κάποιες άλλες χώρες του κόσμου που ανυπομονούν για έναν παρόμοιο πόλεμο εις βάρος των γειτόνων τους θα αποφασίσουν ότι τέτοια πράγματα είναι και γι' αυτές πιθανά» υπογράμμισε ο Zelensky, αναφερόμενος προφανώς στις ανησυχίες της Αυστραλίας και γενικότερα της Δύσης για την αυξανόμενα επιθετική ρητορική της Κίνας σχετικά με την Ταϊβάν.
«Η τύχη της παγκόσμιας ασφάλειας αποφασίζεται σήμερα.
Κανένας δεν μπορεί να καταφέρει να κερδίσει...κανένας δεν μπορεί να σώσει κάποιο τμήμα του κόσμου από ραδιενεργό (καταστροφή), η οποία θα επέρχετο αν χρησιμοποιούνταν πυρηνικά όπλα» είπε ο Zelensky.

Zelensky σε Ολλανδία: Σταματήστε κάθε εμπορική συναλλαγή με τη Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος απηύθυνε μήνυμα και στο ολλανδικό κοινοβούλιο, από το οποίο ζήτησε  βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας του και τον τερματισμό όλων των επιχειρηματικών συναλλαγών με τη Ρωσία ως απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
«Απαιτούνται αυστηρότερες κυρώσεις ώστε η Ρωσία να μην έχει ευκαιρία να συνεχίσει αυτόν τον πόλεμο μακρύτερα στην Ευρώπη.
Σταματήστε κάθε εμπορική συναλλαγή με τη Ρωσία»,  είπε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ουκρανός πρόεδρος στους Ολλανδούς βουλευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης