Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Η νέα γενιά θα πρέπει να μάθει να ζει με ελλείψεις και να θυσιάζει - Προσδεθείτε...

tags :
BlackRock: Η νέα γενιά θα πρέπει να μάθει να ζει με ελλείψεις και να θυσιάζει - Προσδεθείτε...
«Για πρώτη φορά, αυτή η γενιά θα επισκέπτεται καταστήματα, ωστόσο δεν θα βρίσκει αυτό το οποίο θα αναζητά» είπε ο πρόεδρος της BlackRock, Kapito

Οι πληθωριστικές πιέσεις θα έχουν δραματικές συνέπειες στην οικονομική ζωή, με μια ολόκληρη γενιά, πλέον, να είναι αναγκασμένη να ζήσει και να υποφέρει από ελλείψεις, δήλωσε ο πρόεδρος της BlackRock, Rob Kapito.
«Για πρώτη φορά, αυτή η γενιά θα επισκέπτεται καταστήματα, ωστόσο δεν θα βρίσκει αυτό το οποίο θα αναζητά» είπε ο κ. Kapito σε συνέδριο στο Τέξας.
«Σημειωτέον ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ολόκληρη γενιά, η οποία δεν έχει μάθει να θυσιάζει».
Η οικονομία θα μάθει αυτό που ονομάζεται «πληθωρισμός σπάνης» ή τις συνέπειες από την έλλειψη εργαζομένων, γεωργικών προμηθειών και κατοικιών και πετρελαίου σε ορισμένες περιοχές.
«Θα προσπαθούσα να προετοιμαστώ, γιατί αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε δει», είπε ο Kapito.
Η αποδυνάμωση του αισθήματος και ο ανησυχητικός πληθωρισμός είναι επειδή δεν μπορούν όλοι να αντιμετωπίσουν εύκολα τη σημερινή οικονομική αναταραχή.
Οι νεότερες γενιές τείνουν να νοικιάζουν, να μην έχουν ιδιοκτησία και να έχουν περιορισμένες αποταμιεύσεις, καθώς ξοδεύουν πολύ πέρα από τα όριά τους.
Ο Kapito προειδοποίησε: «Θα έβαζα τις ζώνες ασφαλείας σου, γιατί αυτό είναι κάτι που έρχεται και δεν το έχουμε ξαναδεί».
Υπενθυμίζεται πως ο Kapito συνίδρυσε τη BlackRock με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία είναι τώρα ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο που ανέρχονται περίπου σε 10 τρισεκατομμύρια δολάρια και επενδύσεις παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης