Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία ζητά από τη Ρουμανία να χρησιμοποιήσει για τις εξαγωγές της το λιμάνι της Κωνστάτζας

Η Ουκρανία ζητά από τη Ρουμανία να χρησιμοποιήσει για τις εξαγωγές της το λιμάνι της Κωνστάτζας

Η Ουκρανία, μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγέων σιτηρών και φυτικών ελαίων στον κόσμο, έχει επαρκή αποθέματα για να καλύψει τις ανάγκες της σε τρόφιμα για δύο χρόνια, αλλά θα χάνει 1,5 δισ. δολάρια τον μήνα από τις εξαγωγές της λόγω της ρωσικής εισβολής

Σχετικά Άρθρα

Η Ουκρανία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρουμανία για τη μεταφορά των προς εξαγωγή γεωργικών προϊόντων της μέσω του λιμανιού της Κωνστάντζας στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς η εισβολή της Ρωσίας έχει αποκλείσει τα ουκρανικά λιμάνια, ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Γεωργίας της Ουκρανίας.
Η Ουκρανία, μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγέων σιτηρών και φυτικών ελαίων στον κόσμο, έχει επαρκή αποθέματα για να καλύψει τις ανάγκες της σε τρόφιμα για δύο χρόνια, αλλά θα χάνει 1,5 δισ. δολάρια τον μήνα από τις εξαγωγές της λόγω της ρωσικής εισβολής, ανέφερε το υπουργείο.
Το υπουργείο Γεωργίας της Ρουμανίας επιβεβαίωσε τις συνομιλίες για το πώς θα βοηθηθεί η Ουκρανία να παραδώσει τις εξαγωγές της μέσω του λιμανιού της Κωνστάντζας «το συντομότερο δυνατόν».
Το λιμάνι της Κωνστάντζας έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται πρόσθετες αποστολές, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Η Μαύρη Θάλασσα αποτελεί μια σημαντική ναυτιλιακή αρτηρία για τη μεταφορά σιτηρών και πετρελαίου.
Η διακίνηση εμπορευμάτων μέσω της Κωνστάντζας και άλλων ρουμανικών λιμανιών αυξήθηκε κατά 8% φέτος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία.
Όσον αφορά τον όγκο, ο ημερήσιος μέσος όρος των διαμετακομιζόμενων εμπορευμάτων αυξήθηκε κατά 30.000 τόνους ημερησίως κατά μέσο όρο τον Μάρτιο σε 160.000 τόνους ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης