Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shoigu (υπ. Άμυνας Ρωσίας): Στόχος πλέον η απελευθέρωση του Donbass - Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση στην Ουκρανία

Shoigu (υπ. Άμυνας Ρωσίας): Στόχος πλέον η απελευθέρωση του Donbass - Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση στην Ουκρανία
Έχουμε επιτύχει την πλήρη υπεροχή σε αέρα, θάλασσα, έδαφος υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος επισήμανε πως οι στόχοι επιτεύχθηκαν.
«Όσον αφορά την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία, σε γενικές γραμμές οι κύριοι στόχοι της πρώτης φάση της επιχείρησης έχουν επιτευχθεί.
Η ισχύς των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων έχει μειωθεί σημαντικά, κάτι που μας επιτρέπει να εστιάσουμε την προσοχή και τις προσπάθειες στον απώτερο στόχο μας που είναι η απελευθέρωση του Donbass» υπογράμμισε ο Shoigu.

Πλήρης υπεροχή σε αέρα, θάλασσα, έδαφος

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υπέστησαν σημαντικές καταστροφές.
Έχουμε επιτύχει την πλήρη υπεροχή στον αέρα.
Η αεροπορία και τα αντιαεροπορικά συστήματά τους έχουν επί της ουσίας καταστραφεί» υπογράμμισε ο Shoigu.
Όπως είπε, από τα 152 μαχητικά των Ουκρανών, τα 123 έχουν καταστραφεί, από τα 149 ελικόπτερα, τα 77 έχουν καταστραφεί ενώ από τα 180 αντιαεροπορικά συστήματα, εκτός έχουν τεθεί τα 152.
«Οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας έπαυσαν να υπάρχουν.
Σημαντικές απώλειες υπέστησαν όλοι οι σχηματισμοί επίγειων και αερομεταφερόμενων δυνάμεων επίθεσης» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Θα πάμε μέχρι τέλους

Σύμφωνα με τον Shoigu, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί.
Όπως είπε, ο ρωσικός στρατός κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του συνδράμει ενεργά τον πληθυσμό στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ προκειμένου να έχουν μια ειρηνική ζωή.
«Παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 684 αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας ενώ 6.079 τόνοι βοήθειας έχουν παραδοθεί σε 210 οικισμούς» υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης