Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Zelensky: Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο τώρα - Οι Ουκρανοί πληρώνουν με τις ζωές τους τις αδύναμες κυρώσεις στη Ρωσία

Πυρά Zelensky: Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο τώρα - Οι Ουκρανοί πληρώνουν με τις ζωές τους τις αδύναμες κυρώσεις στη Ρωσία
Δώστε μας όπλα, ο φόβος σας κάνει συνένοχους είπε απευθυνόμενος στη Δύση ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Πυρά στη Δύση ότι οι Ουκρανοί πολίτες πληρώνουν με τις ζωές τους τις «αδύναμες» κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος κάλεσε τα δυτικά κράτη να επιβάλλουν πιο σκληρές κυρώσεις στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένου του εμπάργκο στο πετρέλαιο.
Στο χθεσινοβραδινό διάγγελμα του προς τον ουκρανικό λαό, ο Zelensky επέκρινε δριμύτατα τον παθητικό χαρακτήρα ορισμένων κυρώσεων, αναφέροντας πως ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει τις ρωσικές ενέργειες, για να απαντήσει.
«Η Ουκρανία δεν μπορεί και δεν θα συμφωνήσει με την θέση των παθητικών κυρώσεων στη Ρωσία.
Δεν πρέπει να υπάρχουν πακέτα κυρώσεων που αναστέλλονται, ότι δηλαδή εάν κάνουν κάτι οι Ρώσοι, τότε θα υπάρξει απάντηση.
Το ζήσαμε αυτό πέρσι όταν λέγαμε ότι απαιτούνται σκληρά προληπτικά μέτρα και κυρώσεις κατά της Ρωσίας προκειμένου να αποτραπεί μια εισβολή.
Το προληπτικό πακέτο δεν έγινε.
Ένας πόλεμος ευρείας κλίμακας άρχισε.
Υπάρχουν τώρα πολλά στοιχεία και προειδοποιήσεις ότι οι κυρώσεις θα γίνουν πιο αυστηρές, όπως ότι θα επιβληθεί εμπάργκο στις προμήθειες ρωσικού πετρελαίου στην Ευρώπη, εάν η Ρωσία προχωρήσει σε επίθεση με χημικά.
Απλά δεν υπάρχουν λόγια» είπε ο Zelensky.

Τι περιμένετε;

«Εμείς, οι άνθρωποι που είμαστε ακόμα ζωντανοί, πρέπει να περιμένουμε.
Δεν δικαιολογούν τα όσα έχει κάνει έως σήμερα η Ρωσία, ένα εμπάργκο στο πετρέλαιο;
Δεν το δικαιολογούν οι βόμβες φωσφόρου;
Δεν το δικαιολογεί μια βομβαρδισμένη μονάδα παραγωγής χημικών ή ένας βομβαρδισμένος πυρηνικός σταθμός;» διερωτήθηκε ο Zelensky, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη οι κυρώσεις να είναι αποτελεσματικές και ουσιαστικές.

Αποτελεσματικές κυρώσεις

«Εάν τα πακέτα κυρώσεων είναι αδύναμα ή δεν αποδίδουν, εάν μπορούν να παρακαμφθούν, δημιουργείται μια επικίνδυνη ψευδαίσθηση για τη ρωσική ηγεσία ότι μπορούν να συνεχίσουν και να αντέξουν οικονομικά αυτό που κάνουν τώρα.
Και οι Ουκρανοί το πληρώνουν με τη ζωή τους.
Με χιλιάδες ζωές».

Ο φόβος σας κάνει συνένοχους

Επιπλέον, ο Zelensky διεμήνυσε πως αυτήν την εβδομάδα θα μιλήσει στα κοινοβούλια πολλών κρατών, με βασικό αίτημα την παροχή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία.
«Οι Ουκρανοί δεν πρέπει να πεθαίνουν επειδή κάποιοι δεν έχουν αρκετό θάρρος για να μας δώσουν τα απαραίτητα όπλα.
Ο φόβος σε κάνει πάντα συνένοχο.
Εάν κάποιος φοβάται τη Ρωσία, εάν κάποιος φοβάται να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις που είναι σημαντικές για εμάς, ιδιαίτερα για να πάρουμε αεροπλάνα, τανκς, απαραίτητο πυροβολικό, οβίδες, αυτό καθιστά αυτούς τους ανθρώπους υπεύθυνους για την καταστροφή που δημιούργησαν τα ρωσικά στρατεύματα στις πόλεις μας.
Γιατί αν μπορούσες να μας σώσεις, έπρεπε να μας σώσεις» τόνισε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης