Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Μεγάλη πτώση -6,5% το Brent, στα 112,83 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Μεγάλη πτώση -6,5% το Brent, στα 112,83 δολάρια το βαρέλι

Η μεγάλη πτώση άνω του 6% αποδίδεται από αναλυτές στο ξέσπασμα του COVID στην Κίνα το οποίο φαίνεται να μειώνει τη ζήτηση

Σχετικά Άρθρα

Με πτώση 6,5% έκλεισε η τιμή του πετρελαίου Brent σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, η οποία διαμορφώθηκε στα 112,83 δολάρια το βαρέλι.
Αντίστοιχη πτώση 6,6% κατέγραψε και η τιμή του αργού που έκλεισε στα 106,41 δολάρια το βαρέλι.
Η μεγάλη πτώση άνω του 6% αποδίδεται από αναλυτές στο ξέσπασμα του COVID στην Κίνα το οποίο φαίνεται να μειώνει τη ζήτηση, την ώρα που οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας αμβλύνουν τις ανησυχίες για την προσφορά του «μαύρου χρυσού».
Η Κίνα ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 28/3 να θέτει σε lockdown το μεγαλύτερο μέρος του μεγάλου της οικονομικού κέντρου, στη Σαγκάη.
Το κλείσιμο θα γίνει σε δύο φάσεις και θα είναι το πιο εκτεταμένο από τότε που οι αξιωματούχοι της χώρας περιόρισαν ολόκληρο τον πληθυσμό της Γουχάν –που θεωρείται το επίκεντρο της αρχικής εστίας του ιου- στα σπίτια τους στις αρχές του 2020.
«Οι παγκόσμιες αγορές φαίνεται να είναι λίγο νευρικές σχετικά με την αποτελεσματικότητα της πολιτικής περί μηδενικής ανοχής της Κίνας έναντι του COVID και την πιθανότητα για περισσότερες διακοπές στη ζήτηση και την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς μπορεί να έχουμε να κάνουμε μόνο με την κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο Stephen Innes, διευθύνων εταίρος στο SPI Asset Management.
Οι traders παρέμειναν επίσης επιφυλακτικοί για την κλιμάκωση των εντάσεων και της βίας λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς βλέπουν πιθανή πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες των δύο πλευρών που θα μπορούσαν να μειώσουν τους κινδύνους για τον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό.
«Η αγορά πετρελαίου ξεπουλά τα σχόλια για την ειρήνη και την κατάπαυση του πυρός, αλλά η αλήθεια είναι ότι είτε επιτευχθεί ειρήνη, είτε όχι, η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι εθισμένη στο ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο», δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο The Price Futures.
Ένα άλλο γεωπολιτικό ζήτημα φάνηκε να είναι έχει θετικότερη έκβαση σήμερα 28/3, καθώς οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες στην Υεμένη φέρεται να προσέφεραν εκεχειρία το Σάββατο.
Αυτό έγινε μετά την επίθεση της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της σε στόχους στη χώρα ως απάντηση στην επίθεση των ανταρτών Χούτι σε μια αποθήκη πετρελαίου την Παρασκευή στη Τζέντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης