Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Εάν ηττηθεί στις εκλογές για την προεδρία, η Marine Le Pen δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα

Γαλλία: Εάν ηττηθεί στις εκλογές για την προεδρία, η Marine Le Pen δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα
Η Marine Le Pen υπερασπίστηκε τους δεσμούς που είχε με τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, εξαιτίας των οποίων δέχθηκε επικρίσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία, επικαλούμενη τις σχέσεις που πρώην πρόεδροι της Γαλλίας είχαν μαζί του
Σχετικά Άρθρα

Η ακροδεξιά διεκδικήτρια της προεδρίας στη Γαλλία Marine Le Pen άφησε σήμερα Κυριακή 27 Μαρτίου να εννοηθεί ότι αυτή η υποψηφιότητα (η τρίτη) σε προεδρικές εκλογές μπορεί να είναι και η τελευταία, στην περίπτωση που δεν καταφέρει να περάσει το κατώφλι του Ελιζέ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Journal du Dimanche.
Η Le Pen, η οποία έθεσε υποψηφιότητα το 2012 και το 2017 έφθασε στον δεύτερο γύρο στον οποίο ηττήθηκε από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι σε περίπτωση ήττας, θα αναζητούσε έναν ρόλο με τον οποίο θα ήταν πιο χρήσιμη.
«Σε αυτήν τη φάση, δεν νομίζω ότι θα έβαζα (ξανά) υποψηφιότητα, αλλά θα εξακολουθούσα να κάνω ό,τι εδώ και χρόνια, να υπερασπίζομαι τον γαλλικό λαό. Δεν ξέρω από ποια θέση, αλλά σε κάποια που θα ήμουν πιο αποτελεσματική», δήλωσε.

Η Marine Le Pen υπερασπίστηκε τους δεσμούς που είχε με τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, εξαιτίας των οποίων δέχθηκε επικρίσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία, επικαλούμενη τις σχέσεις που πρώην πρόεδροι της Γαλλίας είχαν μαζί του.

Συμπλήρωσε ότι «ο Vladimir Putin αποκατέστησε τη ρωσική εξουσία έπειτα από 70 χρόνια σοβιετικού τρόμου» και ότι «θα ήταν αυτοκτονικό να επιτρέψουμε στη Ρωσία να συμμαχήσει με την Κίνα μακροπρόθεσμα».
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, Macron και Le Pen είναι οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι για να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με τον Εμανουέλ Μακρόν να εμφανίζεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την τελική επικράτηση.
Η ακροδεξιά Le Pen, η οποία έχει επικεντρωθεί προεκλογικά σε εσωτερικά ζητήματα – όπως το κόστος διαβίωσης και ο πληθωρισμός – έχει αυξήσει τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις, από το 16% αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου σε περίπου 20% σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης