Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Πτώση 0,4%, στα 1.954,2 δολάρια ανά ουγγιά

Χρυσός: Πτώση 0,4%, στα 1.954,2 δολάρια ανά ουγγιά

Οι αναλυτές συσχετίζουν την πορεία της τιμής τόσο με τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο, όσο και με πιθανές νέες αποφάσεις της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) για περαιτέρω αυξήσεις στα επιτόκια

Σχετικά Άρθρα

Αν και η τιμή του χρυσού σημείωσε σήμερα μικρή πτώση 0,4%, κλείνοντας στα 1.954,2 δολάρια ανά ουγγιά, εντούτοις η εβδομάδα ήταν ανοδική κατά 1,7% για το πολύτιμο μέταλλο.
Οι αναλυτές συσχετίζουν την πορεία της τιμής τόσο με τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο, όσο και με πιθανές νέες αποφάσεις της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) για περαιτέρω αυξήσεις στα επιτόκια.
«Εάν τα επιτόκια συνεχίσουν να αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό, αυτό θα μπορούσε να περιορίσει την ανοδική πορεία στα πολύτιμα μέταλλα», είπε ο Chris Gaffney, πρόεδρος «παγκόσμιων αγορών» στην TIAA Bank.
«Ωστόσο, ο γενικός τόνος της αγοράς εξακολουθεί να είναι υποστηρικτικός για τα πολύτιμα μέταλλα.
Λειτουργούν ως ασφαλές «καταφύγιο» στην αγορά καθώς και ως εργαλείο αντιστάθμισης του πληθωρισμού από την πλευρά του λιανικού εμπορίου.
Βλέπουμε πελάτες να έρχονται θέλοντας να προσθέσουν -ως διαφοροποίηση- τον χρυσό στα χαρτοφυλάκιά τους», είπε ο Gaffney.
Η Fed αύξησε το κόστος δανεισμού για πρώτη φορά σε τρία χρόνια την περασμένη εβδομάδα, και οι traders ποντάρουν στην πιθανότητα για μια νέα αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης κατά τη συνεδρίαση της τον ερχόμενο Μάιο.
Ο χρυσός, θεωρείται ως μια ασφαλής επένδυση σε περιόδους πολιτικών και η χρηματοοικονομική αβεβαιότητα, έχει αυξηθεί περίπου 1,7% αυτή την εβδομάδα καθώς
οι επενδυτές προσπαθούν να προστατευθούν από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία
και υψηλότερες τιμές του πετρελαίου που απειλούν την παγκόσμια ανάπτυξη.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης