Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς οι ΗΠΑ έγιναν ο κορυφαίος εξαγωγέας LNG σε μόλις έξι χρόνια

Πώς οι ΗΠΑ έγιναν ο κορυφαίος εξαγωγέας LNG σε μόλις έξι χρόνια
Θα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο συνολικά για το 2022, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν το πρώτο τους φορτίο LNG το 2016 και έχουν γίνει ο κορυφαίος εξαγωγέας στον κόσμο μέσα σε μόλις έξι χρόνια, καθώς η επανάσταση του σχιστολιθικού φυσικού αερίου ενίσχυσε την εγχώρια παραγωγή και μετέτρεψε τη χώρα σε ισχυρή δύναμη στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας .
Η Αμερική εξήγαγε περισσότερο LNG από τους ανταγωνιστές της, το Κατάρ και την Αυστραλία, για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2021.
Θα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο συνολικά για το 2022, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ.
Και αναμένεται ότι οι ΗΠΑ θα προσθέσουν ακόμη μεγαλύτερη «χωρητικότητα» τα επόμενα χρόνια.
Για το deal με την Ευρωπαϊκή Ένωση οι αναλυτές δηλώνουν εντυπωσιασμένοι:
"15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα LNG είναι ένας μεγάλος αριθμός.
Είναι ίσο με περίπου το ένα έκτο της ετήσιας ζήτησης αερίου της Γερμανίας", δήλωσε ο Alex Froley, αναλυτής LNG στην Independent Commodity Intelligence Services.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα LNG από την Αμερική τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, από 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα την ίδια περίοδο το 2021, σύμφωνα με τον Froley.
Εμπειρογνώμονες στον τομέα της ενέργειας λένε ότι οι αμερικανικοί τερματικοί σταθμοί εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου θα λειτουργούν στα «κόκκινα» φέτος, καθιστώντας τον στόχο της κυβέρνησης Biden εφικτό.
«Μια αύξηση 15 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων από τα επίπεδα του 2021 μπορεί να είναι εφικτή, ιδιαίτερα εάν συνεχίσουμε να βλέπουμε τις ισχυρές ροές που έχουμε δει μέχρι στιγμής φέτος», δήλωσαν αναλυτές της στρατηγικής εμπορευμάτων στην ολλανδική τράπεζα ING.
Όμως, η αύξηση κατά 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα δεν θα αντικαταστήσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, οι οποίες ανήλθαν συνολικά σε περίπου 155 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2021.
Ωστόσο, η αποστολή επιπλέον 15 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων στην Ευρώπη θα σημάνει επιπλέον 150 πλοία που θα διασχίσουν τον Ατλαντικό.
"Οι ΗΠΑ έχουν άφθονες προμήθειες φυσικού αερίου, ένα ευνοϊκό πολιτικό και ρυθμιστικό περιβάλλον και μια έμπειρη και ικανή βιομηχανία, καθιστώντας τες μια από τις πιο ελκυστικές τοποθεσίες για την ανάπτυξη νέων εξαγωγικών δυνατοτήτων", δήλωσε ο Ed Crooks της Woods Mackenzie.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης