Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκρηξη στη Σαουδική Αραβία κοντά στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής Aramco - Κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους οι αντάρτες Χούθι

Έκρηξη στη Σαουδική Αραβία κοντά στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής Aramco - Κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους οι αντάρτες Χούθι
Αυτή τη φορά, η νέα έκρηξη καταγράφηκε, πιθανότατα και πάλι από τους αντάρτες Χούθι, κοντά στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής Aramco

Αποθήκη του πετρελαϊκού γίγαντα Aramco επλήγη από επίθεση στην Τζέντα, δήλωσε μια πηγή στο Reuters.
Σαουδαραβικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν μια σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες από το σιιτικό κίνημα Χούθι της Υεμένης που πολεμά το Ριάντ.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι έβλεπαν ένα τεράστιο πέπλο καπνού να υψώνεται στον ουρανό της πόλης.
Η οργάνωση Χούθι ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα εκδώσει ανακοίνωση για μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση «βαθιά μέσα στην επικράτεια της Σαουδικής Αραβίας».
Η τεράστια έκρηξη σημειώθηκε στη Σαουδική Αραβία λίγες ημέρες αφότου οι αντάρτες είχαν επιτεθεί σε άλλη αποθήκη πετρελαίου.
Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, όμως ο Αραβικός Σύνδεσμος λίγο μετά την επίθεση εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αναμένεται σύντομα απάντηση.
You can see the black smoke here in the distance. The excellent @flightradar24 shows flights being held in formation around Jeddah. pic.twitter.com/d2JMxVgphY

Πυκνός μαύρος καπνός φάνηκε στον ουρανό κοντά στην πίστα, καθώς βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν φλόγες κοντά στις εγκαταστάσεις της Aramco.
Το περιστατικό που ερευνάται σημειώθηκε μόλις 12 μίλια μακριά από την πίστα του Grand Prix όπου διεξάγεται ο δεύτερος αγώνας της Formula1.

Ως αποτέλεσμα της έκρηξης, οι πτήσεις από την Τζέντα τροποποιούνται.
Σύμφωνα με το δίκτυο World News IL, η έκρηξη καταγράφηκε λόγω επίθεσης από τις ομάδες των ανταρτών.
saudi1

Η ανακοίνωση του Αραβικού Συνδέσμου

Μια «περιορισμένη πυρκαγιά» ξέσπασε σε εργοστάσιο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη Σαμπάχ της Σαουδικής Αραβίας ύστερα από επίθεση με ρουκέτα, ανακοίνωσε ειδικότερα ο Αραβικός Σύνδεσμος.
Ο σύνδεσμος υποστήριξε ότι δεν καταγράφηκαν θύματα.
«Θα απαντήσουμε την κατάλληλη στιγμή», διεμήνυσε ο Αραβικός Σύνδεσμός.
Υπογράμμισε, ακόμη, ότι η «εχθρική» επίθεση είχε στόχο τις δεξαμενές της Εθνικής Εταιρείας Υδάτων στο Νταχράν Αλ Τζανούμπ.
Το τελευταίο διάστημα, οι αντάρτες Χούθι κλιμακώνουν τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του βασιλείου, ενώ έχουν εκτοξεύσει σειρά μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Σαουδική Αραβία.
Οι απανωτές επιθέσεις καταγράφονται αφότου ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας για τα Αραβικά Κράτη του Κόλπου ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες στο Ριάντ ανάμεσα στα αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις της Υεμένης, από τις 29 Μαρτίου μέχρι τις 7 Απριλίου.
Στην Υεμένη, την πιο φτωχή χώρα της αραβικής χερσονήσου, μαίνεται καταστροφικός πόλεμος από το 2014 μεταξύ των Χούθι, τους οποίους στηρίζει το Ιράν, και της κυβέρνησης, την οποία στηρίζει ένας στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και του οποίου βασικό μέλος είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο πόλεμος έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 380.000 ανθρώπων και έχει προκαλέσει μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις παγκοσμίως.

Πετρέλαιο

Στο μεταξύ, το πετρέλαιο εκτινάχθηκε στα υψηλά της συνεδρίασης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης