Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία αναγνώρισε ότι ο ρωσικός στρατός δημιούργησε χερσαίο διάδρομο από την Κριμαία ως το Donetsk

Η Ουκρανία αναγνώρισε ότι ο ρωσικός στρατός δημιούργησε χερσαίο διάδρομο από την Κριμαία ως το Donetsk
Η Ουκρανία αναγνώρισε επίσης ότι οι Ρώσοι πήραν τη Μαριούπολη αφού οι τοπικές ουκρανικές αρχές εγκατέλειψαν την πόλη για να συντονίσουν καλύτερα τις περιφερειακές επιχειρήσεις
Σχετικά Άρθρα
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν μερικώς να δημιουργήσουν έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία από εδάφη στην ουκρανική περιοχή Donetsk.
«Ο εχθρός πέτυχε εν μέρει να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο μεταξύ της προσωρινά κατεχόμενης Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και τμήματος της περιοχής του Donetsk, σημειώνεται σε μια διαδικτυακή ανάρτηση.
Η Κριμαία προσαρτήθηκε στη Ρωσία από την Ουκρανία το 2014.
Νωρίτερα, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημειώνουν σταθερή πρόοδο στην πολιορκημένη νότια πόλη της Μαριούπολης, μπαίνοντας στο κέντρο της πόλης στις 24 Μαρτίου.
Η πόλη-λιμάνι, που θεωρείται κρίσιμη για την εκστρατεία της Ρωσίας, έχει περικυκλωθεί από ρωσικά στρατεύματα από τις αρχές Μαρτίου.
Καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται στη Μαριούπολη, οι τοπικές ουκρανικές αρχές εγκατέλειψαν την πόλη για να συντονίσουν καλύτερα τις περιφερειακές επιχειρήσεις, λέει το ISW.
Ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης να βομβαρδίζουν το Χάρκοβο και κατάφεραν αρκετές μικρές προελεύσεις στις περιοχές του Donetsk και του Luhansk. Πρόκειται για κρίσιμα σημεία στην προσπάθειά τους να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις που μάχονται στα ανατολικά.
Ωστόσο, σημείωσε επίσης την επιτυχημένη επίθεση της Ουκρανίας σε ρωσικά πλοία στο κατεχόμενο λιμάνι του Berdyansk, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία ανάγκασε τα ρωσικά στρατεύματα να πάρουν θέσεις άμυνας στην βορειοδυτική πλευρά της πρωτεύουσας Κιέβου και εμπόδισε τη Ρωσία να περικυκλώσει την περιοχή του Chernihiv.
Εν τω μεταξύ για πρώτη φορά από τις 3 Μαρτίου η Ρωσία ανακοίνωσε αριθμό απωλειών.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο ρωσικός στρατός έκανε γνωστό πως έχασαν τη ζωή τους 1.351 στρατιώτες, καθώς και ότι εκκένωσε 400.000 αμάχους από την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης