Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αντεπίθεση στο Κίεβο οι Ουκρανοί - Αποσύρονται ρωσικά στρατεύματα – Έχουν χάσει τη μισή δύναμή τους

Στην αντεπίθεση στο Κίεβο οι Ουκρανοί - Αποσύρονται ρωσικά στρατεύματα – Έχουν χάσει τη μισή δύναμή τους
Οι Ουκρανοί έχουν ανακαταλάβει πόλεις και εδάφη σε μια ακτίνα 35 χιλιομέτρων ανατολικά του Κιέβου
Σχετικά Άρθρα

Στην αντεπίθεση έχουν περάσει οι Ουκρανοί σε πολλά πολεμικά μέτωπα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ανακατάληψη εδαφών και πόλεων σε μια ακτίνα 35 χιλιομέτρων ανατολικά του Κιέβου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν καταφέρει να ανακαταλάβουν πόλεις και εδάφη ανατολικά του Κιέβου τις τελευταίες ώρες.
«Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις και οι υποχωρήσεις των ρωσικών δυνάμεων σε πολύ εκτεταμένες γραμμές ανεφοδιασμού, έχουν επιτρέψει στην Ουκρανία να ανακαταλάβει πόλεις και αμυντικές θέσεις μέχρι και 35 χιλιόμετρα ανατολικά του Κιέβου.
Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι πιθανό να συνεχίσουν να απωθούν τους τις ρωσικές δυνάμεις κατά μήκος του βορειοδυτικού άξονα από το Κίεβο προς το αεροδρόμιο Hostomel.
Στο νότο της Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να παρακάμψουν το Μικολάγιφ, καθώς προσπαθούν να κινηθούν δυτικά προς την Οδησσό, με την πρόοδο τους να καθυστερεί λόγω προβλημάτων τροφοδοσίας και της ουκρανικής αντίστασης» αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Arestovich: Αποσύρονται ρωσικές δυνάμεις

Στον ισχυρισμό ότι ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές μονάδες έχουν αρχίσει να αποσύρονται από τις περιοχές στις οποίες είχαν αναπτυχθεί αφού υπέστησαν βαριές απώλειες προχώρησε στην τελευταία ενημέρωσή του για την κατάσταση στα πεδία των μαχών νωρίς σήμερα το πρωί, το ουκρανικό γενικό επιτελείο στρατού.
Όπως αναφέρεται, ορισμένες ρωσικές μονάδες αποσύρθηκαν στη Ρωσία καθώς έχασαν τους μισούς τους άνδρες.
«Καθώς η ρωσική εισβολή μπήκε στον δεύτερό της μήνα, η κατάσταση στα μέτωπα είναι πρακτικά παγωμένη»
Ρωσικές μονάδες συνεχίζουν τον αποκλεισμό στις πόλεις Χάρκοβο και Σούμι, ενώ ετοιμάζονται για νέα επίθεση στην Ιζιούμ.
Οι Ρώσοι συνεχίζουν να ελέγχουν εν μέρει χερσαία οδό από την περιοχή Ροστόφ ως την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας» ανέφερε ο Oleksey Arestovich, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
Όπως είπε, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ ενώ τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν σε δύο πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ουκρανικής μονάδας στα προάστια του Ντνίπρο.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Δύσης, οι απώλειες στο ρωσικό στράτευμα υπολογίζονται από 7.000 έως 15.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης