Τελευταία Νέα
Διεθνή

Justin Trudeau: Ο Καναδάς μπορεί να αγοράσει όπλα και πυρομαχικά για την Ουκρανία

Justin Trudeau: Ο Καναδάς μπορεί να αγοράσει όπλα και πυρομαχικά για την Ουκρανία

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες του ΝΑΤΟ να στείλουν περισσότερα όπλα στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του

Σχετικά Άρθρα
Ο Justin Trudeau λέει ότι παρά το περιορισμένο στρατιωτικό απόθεμα του Καναδά, η κυβέρνησή του αναζητά τρόπους για να στείλει πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία, ακόμα κι αν χρειαστεί να την αγοράσει.
«Ψάχνουμε να δούμε τι μπορούμε να στείλουμε», είπε ο Καναδός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στις συναντήσεις των G7 και του ΝΑΤΟ. «Δεσμευόμαστε επίσης να εξετάσουμε την προμήθεια αυτού του εξοπλισμού απευθείας για τους Ουκρανούς».
Ο Trudeau υποσχέθηκε να στείλει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία «τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».
Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες του ΝΑΤΟ να στείλουν περισσότερα όπλα στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του.
Οι προσπάθειες του Καναδά να βοηθήσει την Ουκρανία περιλαμβάνουν και δέσμευση για αποστολή έως και 4.500 εκτοξευτών ρουκετών M72, 7.500 χειροβομβίδες, τουλάχιστον 100 τυφέκια Carl Gustav M2 χωρίς ανάκρουση και 2.000 φυσίγγια των 84 mm.
Η κυβέρνηση Trudeau έχει επίσης στείλει πολυβόλα, πιστόλια, τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή, καραμπίνες και 1,5 εκατομμύριο φυσίγγια.
Οι δωρεές, ωστόσο, έχουν μειώσει το απόθεμα του καναδικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης