Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η SEC λέει στον Elon Musk ότι θα πρέπει να παίρνει έγκριση για κάποια tweets

Η SEC λέει στον Elon Musk ότι θα πρέπει να παίρνει έγκριση για κάποια tweets
Σύμφωνα με παλαιότερη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών το 2018
Σχετικά Άρθρα
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η SEC, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, θα πρέπει να παραμείνει δεσμευμένος από τη συμφωνία του 2018 για να λαμβάνει εκ των προτέρων έγκριση για μέρος της χρήσης του Twitter.
Σε μια κατάθεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ απέρριψε την πρόταση του Musk να ακυρωθεί μια κλήτευση που του ζητούσε αρχεία σχετικά με τη δημοσκόπησή του στο Twitter τον περασμένο Νοέμβριο για το αν θα πουλήσει μέρος των μετοχών του στην Tesla.
Η διαφωνία προέρχεται από τον ισχυρισμό της SEC ότι ο Musk εξαπάτησε τους επενδυτές στις 7 Αυγούστου 2018, γράφοντας στο Twitter ότι είχε «εξασφαλίσει χρηματοδότηση» για να πάρει ενδεχομένως την εταιρεία αυτοκινήτων, ενώ στην πραγματικότητα η εξαγορά δεν ήταν κοντά.
Ο Musk και η Tesla συμβιβάστηκαν καταβάλλοντας ο καθένας ένα πρόστιμο 20 εκατ. δολαρίων, με τον Musk να παραιτείται από τη θέση του προέδρου της Tesla.
Το διάταγμα συναίνεσης απαιτούσε από τον Musk να λάβει προέγκριση από τους δικηγόρους της Tesla για tweets και άλλες δημόσιες δηλώσεις που θα μπορούσαν να είναι σημαντικές για την εταιρεία του.
Ο Musk κατηγόρησε την SEC ότι τον παρενοχλούσε με έρευνες, σε μια κακόβουλη προσπάθεια «διαχείρισης» και τιμωρίας του για την κριτική του στην κυβέρνηση και την άσκηση του συνταγματικού του δικαιώματος στην ελευθερία του λόγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης