Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις αγορές, ελπίδες για διπλωματική λύση στην Ουκρανία - Ο DAX +0,7%, το brent στα 115 δολ.

Άνοδος στις αγορές, ελπίδες για διπλωματική λύση στην Ουκρανία - Ο DAX +0,7%, το brent στα 115 δολ.
Την εξόφληση ενός ακόμη κουπονιού για ομόλογο λήξης 2029, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Ήπια άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ελπίδες για διπλωματική λύση στην Ουκρανία να αναπτερώνονται μετά τις δηλώσεις Zelensky.
Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΚΤ, Luis de Guindos, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο στασιμοποληθωρισμού στην Ευρωζώνη, αλλά και του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ο οποίος έκανε λόγο τη Δευτέραγια πολύ υψηλό πληθωρισμό και αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, αν χρειαστεί.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,7% στις 14.433 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,6% στις 7.485 μονάδες.
Στις 6.627 μονάδες με άνοδο 0,7% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύεται με κέρδη 0,9% στις 24.508 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματευόταν με άνοδο 0,6% στις 8.435 μονάδες.
 Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν άνοδο 0,3%.
Το φυσικό αέριο (ολλανδικό TTF) υποχωρεί ορικά στα 95,69 ευρώ.
Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν πτώση μετά το ράλι της Δευτέρας, με το brent να υποχωρεί 0,2% στα 115,4 δολ. το βαρέλι, ενώ το αργό πετρέλαιο σημειώνει απώλειες 0,5% στα 109,45 δολ. το βαρέλι.

Ευρωζώνη: Άνοδος 3,9% στην κατασκευαστική παραγωγή τον Ιανουάριο 2022

Αύξηση 3,9% σημείωσε η κατασκευαστική παραγωγή σε Ευρωζώνη και ΕΕ τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Eurostat.
Τον Δεκέμβριο του 2021, η παραγωγή στις κατασκευές υποχώρησε 1,5% στην ευρωζώνη και κατά 1,2% στην ΕΕ.
Τον Ιανουάριο του 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, η παραγωγή στις κατασκευές αυξήθηκε κατά 4,1% στην Ευρωζώνη και κατά 4,8% στην ΕΕ.
Μεταξύ των κρατών μελών, οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε ετήσια βάση σημειώθηκαν στην Πολωνία (+18,4%), στην Ιταλία και στη Ρουμανία ( +13,2%) και στη Γερμανία (+12,3%). 
Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στο Βέλγιο (-14,4%), τη Σλοβακία (-3,6%) και τη Γαλλία (-2,6%)
Σε μηνιαία βάση, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Πολωνία (+19,0%), στη Γερμανία (+10,1%) και στη Ρουμανία (+8,3%).
Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (-6,3%), το Βέλγιο και την Ολλανδία (-1,3%) και την Ιταλία (-0,9%).

Ρωσία: Πληρωμή δεύτερου ομολόγου μέσω της JP Morgan - Κατέβαλε 65,63 εκατ. δολ.

Την εξόφληση ενός ακόμη κουπονιού για ομόλογο λήξης 2029, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας, με τη χώρα να αποφεύγει τη χρεοκοπία, επιβεβαιώνοντας την ικανότητά της να εξυπηρετήσει το χρέος της.
Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι το εθνικό αποθετήριο διακανονισμών έλαβε 65,63 εκατομμύρια δολάρια για την πληρωμή του κουπονιού στο ευρωομόλογο.
Η πληρωμή κουπονιού της Ρωσίας για το κρατικό ομόλογο που λήγει το 2029 διεκπεραιώθηκε από την ανταποκρίτρια τράπεζα JPMorgan Chase.
Στο χρηματιστήριο της Μόσχας, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου σε ρούβλι (OFZ) διαμορφώθηκε στο 13,68% την Τρίτη, από το ιστορικό υψηλό τοτ 19,74% που κατέγραψε τη Δευτέρα, κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, μετά την αναστολή από τις 25 Φεβρουαρίου.

Powell (Fed): Ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός - Αν χρειαστεί, θα αυξήσουμε τα επιτόκια κατά 50 μ.β.

Σε άμεση τιθάσευση του «υπερβολικά υψηλού πληθωρισμού» στις ΗΠΑ κάλεσε ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell, κατά τη διάρκεια ομιλίας του τη Δευτέρα 21 Μαρτίου σε συνέδριο της National Association of Business Economics, προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει σε μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες αυξήσεις επιτοκίων εάν χρειαστεί.
«Η αγορά εργασίας είναι πολύ στενή και ο πληθωρισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός», αναφέρει ο Powell στο κείμενο της ομιλίας του.
Ως εκ τούτου, «Υπάρχει ανάγκη να κινηθούμε για να επιστρέψουμε τη στάση της νομισματικής πολιτικής σε ένα πιο ουδέτερο επίπεδο και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε πιο περιοριστικά επίπεδα, εάν αυτό απαιτείται για την αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών» υποστηρίζει.
«Αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είναι σκόπιμο να κινηθούμε πιο επιθετικά αυξάνοντας το επιτόκιο κατά περισσότερες από 25 μονάδες βάσης σε μια συνάντηση ή συναντήσεις, θα το κάνουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης