Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Μεγάλη άνοδος 7,1% για το Brent, στα 115,62 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Μεγάλη άνοδος 7,1% για το Brent, στα 115,62 δολάρια το βαρέλι
Το ενδεχόμενο να διακόψει η Ε.Ε. τις ρωσικές εισαγωγές δίνει ώθηση στις τιμές
Σχετικά Άρθρα

Απότομη άνοδο σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου 2021, σημειώνοντας το υψηλότερο κλείσιμό τους εδώ και δύο εβδομάδες, καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέτασαν την απαγόρευση της ρωσικής ενέργειας ως τιμωρία για την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία που κλείνει σχεδόν ένα μήνα.
Η τιμή του Brent κατέγραψε άνοδο 7,1% και διαμορφώθηκε στα 115,62 δολάρια ανά βαρέλι.
Το αργό επίσης σημείωσε άνοδο 7,1% καθώς έφτασε στα 112,12 δολάρια το βαρέλι.
Το ενδεχόμενο η Ε.Ε. να επεκτείνει τις κυρώσεις στη ρωσική ενέργεια έχει «πυροδοτήσει ένα ανοδικό ρεύμα» για το πετρέλαιο, ανέφεραν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Blue Line Futures.
Η υποστήριξη για μια απαγόρευση σε ολόκληρη την Ε.Ε. για την αγορά ρωσικού πετρελαίου μεγαλώνει ανάμεσα στα κράτη - μέλη, ανέφερε σήμερα η Wall Street Journal, επικαλούμενη διπλωμάτες που συμμετείχαν στη συζήτηση.
Πριν από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., ο εκπρόσωπος της Λιθουανίας Gabrielius Landsbergis και ο Ιρλανδός Simon Coveney εξέφρασαν αμφότεροι την υποστήριξή τους για την επιβολή κυρώσεων στη ρωσική ενέργεια, ανέφερε το Reuters.
Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν απαγορεύσει και οι δύο το ρωσικό πετρέλαιο, αλλά η Ε.Ε. είναι πολύ πιο συγκρατημένη, δεδομένου ότι εξαρτάται από τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ρωσίας.
«Η Ε.Ε. εξαρτάται πολύ περισσότερο από το ρωσικό πετρέλαιο, καλύπτοντας σχεδόν το 30% των αναγκών της σε εισαγωγές με αργό πετρέλαιο από τη Ρωσία», δήλωσε αναλυτής της Commerzbank Carsten Fritsch.
«Στην περίπτωση του ντίζελ, το ρωσικό πετρέλαιο αντιπροσωπεύει ακόμη και το 80% των καθαρών εισαγωγών» αναφέρει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης