Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβιετικά αντιαεροπορικά στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία - για να φτιάξει de facto ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

Σοβιετικά αντιαεροπορικά στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία - για να φτιάξει de facto ζώνη απαγόρευσης πτήσεων
Οι ΗΠΑ στέλνουν την Ουκρανία πρόσθετους εξοπλισμούς αεράμυνας σοβιετικής κατασκευής, με την ελπίδα ότι η Ουκρανία θα καταφέρει να δημιουργήσει μια de facto ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για τις ρωσικές αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ στέλνουν μέρος του σοβιετικού εξοπλισμού αεράμυνας που απέκτησαν μυστικά πριν από δεκαετίες για να ενισχύσουν τον ουκρανικό στρατό δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Wall Street Journal.
Τα συστήματα, τα οποία ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι περιλαμβάνουν τα SA-8, είναι ηλικίας δεκαετιών και αποκτήθηκαν από τις ΗΠΑ, ώστε να μπορούν να εξετάσουν την τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός.
Τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα είναι γνωστά στον στρατό της Ουκρανίας, ο οποίος κληρονόμησε αυτόν τον τύπο εξοπλισμού μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν το ελάχιστα γνωστό οπλοστάσιο των σοβιετικών όπλων που κατέχει.
Οι μυστικές προσπάθειες των ΗΠΑ να αποκτήσουν αυτά τα οπλικά συστήματα ήρθαν στο προσκήνιο το 1994, όταν ένα τεράστιο, σοβιετικής κατασκευής, μεταφορικό αεροπλάνο έφτασε στο αεροδρόμιο Huntsville.
Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το αεροπλάνο μετέφερε ένα σύστημα αεράμυνας S-300 που είχαν αποκτήσει οι ΗΠΑ από τη Λευκορωσία ως μέρος ενός μυστικού project που κόστισε 100 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο που συμμετείχε στην αποστολή.
Το S-300 από τη Λευκορωσία δεν ήταν μεταξύ των συστημάτων που αποστέλλονται στην Ουκρανία, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
Η Ουκρανία διαθέτει ήδη ορισμένα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των S-300.
Χρειάζεται, ωστόσο, περισσότερα τέτοια συστήματα που να μπορούν να λειτουργούν σε μεσαία και μεγάλη εμβέλεια για να αντιμετωπιστούν οι αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας. Οι πύραυλοι Stinger που έχουν δώσει οι δυτικοί στη χώρα είναι αποτελεσματικοί μόνο έναντι ελικοπτέρων και αεροσκαφών που πετούν χαμηλά.
Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι η παροχή πρόσθετων συστημάτων αεράμυνας η Ουκρανία θα καταφέρει να δημιουργήσει μια de facto ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης