Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Zelensky στη Δύση: Μαζική ανθρωπιστική καταστροφή χωρίς ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

Πυρά Zelensky στη Δύση: Μαζική ανθρωπιστική καταστροφή χωρίς ζώνη απαγόρευσης πτήσεων
Στο μάξιμουμ το επίπεδο απειλής αναφέρει ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Για μια μαζική ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία εάν δεν επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων έκανε λόγο σε νέο διάγγελμα του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος υποστήριξε ότι το επίπεδο απειλής είναι στο μάξιμουμ.
Ο Zelensky εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της Δύσης υποστηρίζοντας πως αυτή θα είναι υπεύθυνη για μια μαζική ανθρωπιστική καταστροφή, εάν δεν συμφωνήσει στην επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, η οποία – όπως είπε -, έχει τεθεί στο ύψιστο επίπεδο απειλής.
Σημειώνεται πως η Δύση έχει απορρίψει το σενάριο να επιβάλλει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, αναφέροντας πως αυτό θα σήμαινε την έναρξη του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Η Ρωσία χρησιμοποιεί πυραύλους, αεροσκάφη και ελικόπτερα εναντίον μας, εναντίον των πολιτών, εναντίον των πόλεων μας, εναντίον των υποδομών μας.
Είναι ανθρωπιστικό καθήκον του υπόλοιπου κόσμου να απαντήσει» ανέφερε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Zelensky, επισημαίνοντας πως αυτές τις δύο εβδομάδες της ρωσικής εισβολής, οι Ουκρανοί έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να παραδοθούν.
«Ο εχθρός μπορεί να καταστρέψει τους τοίχους των σπιτιών μας, των σχολείων μας, των εκκλησιών μας.
Μπορεί να διαλύσει τις ουκρανικές επιχειρήσεις.
Αλλά ποτέ δεν θα φτάσει στην ψυχή μας, στην καρδιά μας, στην ικανότητά μας να ζούμε ελεύθερα» είπε ο Zelenksy, ο οποίος κάλεσε τους Ουκρανούς πολίτες να «πολεμήσουν με τόλμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης