Τελευταία Νέα
Διεθνή

Naftali Benett: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας, αλλά οι διαφορές παραμένουν μεγάλες

Naftali Benett: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας, αλλά οι διαφορές παραμένουν μεγάλες

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι δεν ζητούν πλέον την απομάκρυνση του Zelensky, ούτε επιδιώκουν την πλήρη αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας

Σχετικά Άρθρα
«Πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για κατάπαυση του πυρός βλέπει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, διευκρινίζοντας ότι οι διαφορές παραμένουν «πολύ μεγάλες».
«Υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών, επειδή υπάρχουν σημεία τριβής, κάποια εκ των οποίων είναι θεμελιώδη», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett σε συνέντευξη τύπου.
Συμπλήρωσε ωστόσο ότι οι Ρώσοι δεν επιδιώκουν πλέον την απομάκρυνση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, ούτε την πλήρη αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας.
Ο Bennett δεν απέφυγε να απαντήσει στα όσα είπε ο Ουκρανός πρόεδρος μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης στην ισραηλινή Βουλή, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία και δεν εξοπλίζει την Ουκρανία, ενώ έφτασε να συγκρίνει τα πάθη των Ουκρανών με εκείνα των Εβραίων την περίοδο του Ολοκαυτώματος, πριν αλλάξει τακτική και ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ για τον διαμεσολαβητικό ρόλο του.
«Χειριζόμαστε αυτή την κρίση με έναν ευαίσθητο και υπεύθυνο τρόπο», είπε Bennett, τη στιγμή που το Ισραήλ, που αρνήθηκε να στείλει όπλα στο Κίεβο, στήνει ένα νοσοκομείο σε ουκρανικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης