Τελευταία Νέα
Διεθνή

Institute for the Study of War: Οι Ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν στα νότια, βομβαρδίζουν το Κίεβο αλλά οι Ουκρανοί δεν παραδίδονται

Institute for the Study of War: Οι Ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν στα νότια, βομβαρδίζουν το Κίεβο αλλά οι Ουκρανοί δεν παραδίδονται
Με βάση το Institute for the Study of War ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μεταξύ των ρωσικών στρατευμάτων και των ουκρανικών δυνάμεων, θα κρατήσει για εβδομάδες ή μήνες
Σχετικά Άρθρα

Οι Ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν στα νότια, βομβαρδίζουν το Κίεβο αλλά οι Ουκρανοί δεν παραδίδονται είναι το συμπέρασμα από τις μέχρι τώρα εισβολή και επέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Με βάση το Institute for the Study of War ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μεταξύ των ρωσικών στρατευμάτων και των ουκρανικών δυνάμεων, θα κρατήσει για εβδομάδες ή μήνες αναφέρει τα εξής…

Η επέλαση των ρωσικών δυνάμεων – με εξαίρεση τον νότο - έχουν σταματήσει σε πολλές περιοχές, με τις ουκρανικές δυνάμεις να αντέχουν σε πολλές πόλεις και να εξαπολύουν αντεπιθέσεις.

Τα τελευταία δεδομένα

-Η Ουκρανία απέρριψε το αίτημα της Ρωσίας να παραδώσει την πόλη της Μαριούπολης
-Σφοδρές μάχες διεξάγονται στο κέντρο της Μαριούπολης καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται
-Τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να προωθήσουν τις δυνάμεις πυροβολικού ώστε το δραστικό βεληνεκές να φθάσει στο κέντρο της πόλης.
-Ουκρανικές δυνάμεις κρατούν το Χάρκοβο και αποκρούουν μια προέλαση στα νότια της πόλης
-Οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις παραμένουν στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα

-Η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεσή της τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου, αλλά περισσότερες από τρεις εβδομάδες μετά τον πόλεμο οι δυνάμεις της δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα αρχικά κέρδη που είχαν στην Ουκρανία.
-Η αποτυχία της αρχικής εκστρατείας για την κατάληψη μεγάλων πόλεων όπως το Κίεβο, το Χάρκοβο και η Οδησσός θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα «πολύ βίαιο και αιματηρό» αδιέξοδο που θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες, προειδοποιεί το Institute for the Study of War (Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου).
O1.png

Οι μάχες στο Κίεβο στον βορά

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώσουν και να αποκόψουν την πρωτεύουσα, αλλά μεγάλες περιοχές γύρω από το Κίεβο παραμένουν υπό ουκρανικό έλεγχο, ειδικά στο νότο.
Οι Ουκρανοί στρατηγοί στο Κίεβο έχουν πει ότι αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στο να κρατήσουν το ρωσικό πυροβολικό εκτός εμβέλειας του κέντρου της πόλης, αλλά οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αποκορύφωμα το χτύπημα σε ένα εμπορικό κέντρο στο κέντρο σχεδόν του Κιέβου που καταστράφηκε ολοσχερώς και σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι.

Τα ρωσικά στρατεύματα που προελαύνουν στην πρωτεύουσα αντιμετώπισαν ισχυρή ουκρανική αντίσταση και είχαν επίσης σοβαρά υλικοτεχνικά προβλήματα, με πολλά οχήματα να έχουν ξεμείνει από καύσιμα.
Τα πλησιέστερα ρωσικά στρατεύματα στα βορειοδυτικά του Κιέβου βρίσκονται στα προάστια Bucha και Irpin, περίπου 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, αλλά δεν έχουν καταφέρει να διασχίσουν τον ποταμό Irpin μέχρι στιγμής.

Αυτός ο ποταμός και άλλα μέσα στην πόλη, καθώς και τα δύσκολα εδάφη όπως έλη και βάλτους, έχουν βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις να επιβραδύνουν την ρωσική επέλαση μέχρι στιγμής.

Μια ρωσική προέλαση από τα ανατολικά έχει σταματήσει γύρω από το προάστιο Brovary, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του Κιέβου.
Η κατάληψη του προαστίου θα έφερνε τα ρωσικά πυροβόλα όπλα σε εμβέλεια του κέντρου της πόλης.
02.png

Μεγάλα κέρδη των ρωσικών δυνάμεων στο νότο

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν αρχικά γρήγορα κέρδη στο νότο, με κύριο στόχο τη δημιουργία ενός χερσαίου διαδρόμου μεταξύ της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε το 2014, και των περιοχών που κατείχαν οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ.
Εμπόδιο σε αυτόν τον στόχο ήταν η πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης, η οποία έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις από τις αρχές Μαρτίου.
Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι περίπου 300.000 άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι στην πόλη.

Το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου 2022, η κυβέρνηση της Ουκρανίας απέρριψε το αίτημα της Ρωσίας να παραδώσει τη Μαριούπολη.
Ο ρωσικός στρατός είχε δώσει στην Ουκρανία προθεσμία μέχρι τις 05:00 ώρα Μόσχας (02:00 GMT) για να ανακοινώσει την παράδοση της πόλης, υποσχόμενος ότι σε αντάλλαγμα θα διασφάλιζε δύο ανθρωπιστικούς διαδρόμους για τους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη.
Προηγούμενες προσπάθειες για τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων έξω από την πόλη για τους αμάχους κατέρρευσαν.

03_1.png
04.png
Στο στόχαστρο Kryvyi Rih

Ειδικά στο νότο οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να επικεντρώνονται σε μια κίνηση προς το Kryvyi Rih, πιθανώς με στόχο την απομόνωση και την κατάληψη της Zaporizhiya και του Dnipro από τα δυτικά, αναφέρει το Institute for the Study of War.

Η ρωσική προέλαση στο Mykolaiv στα δυτικά έχει επιβραδυνθεί, αν και οι πυραυλικές επιθέσεις έχουν στοχεύσει θέσεις της Ουκρανίας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αρκετές αντεπιθέσεις εναντίον ρωσικών θέσεων κοντά στην πόλη.

Η κατάληψη του Mykolaiv είναι το κλειδί για τους Ρώσους να πιέσουν πιο δυτικά ειδικά προς την Οδησσό και να κόψουν την πρόσβαση της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, εξέλιξη που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ουκρανία.

Οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού πραγματοποίησαν κάποιους βομβαρδισμούς της πόλης τις τελευταίες ημέρες, αλλά μια αμφίβια προέλαση θα ήταν πολύ δύσκολη.

Η ρωσική προέλαση στα ανατολικά

Οι μάχες συνεχίζονται στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, όπου οι αυτονομιστές που υποστηρίζονταν από τη Ρωσία κατείχαν σημαντική περιοχή πριν από τη ρωσική εισβολή.
Στα βορειοανατολικά, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σχεδόν περικυκλώσει την πόλη Sumy, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις απέτρεψαν τις προσπάθειες να την αποκόψουν από το νότο.
Μια παρόμοια προσπάθεια να περικυκλωθεί το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, έχει επίσης αποκρουστεί με στρατιωτικούς παρατηρητές να λένε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκεί έχουν έλλειψη πυρομαχικών.

05.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης