Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στο πετρέλαιο εν μέσω απειλών για εμπάργκο στη Ρωσία - Το brent στα 114 δολ.

Ράλι στο πετρέλαιο εν μέσω απειλών για εμπάργκο στη Ρωσία - Το brent στα 114 δολ.
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζεται η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου, με τις απειλές για επιβολή εμπάργκο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ρωσικό πετρέλαιο και την επίθεση σε εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας το Σαββατοκύριακο, να οδηγούν τις τιμές σε κέρδη άνω του 4%.
Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 5,4% στα 108,66 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει άνοδο 5,76% στα 114,07 δολ. το βαρέλι.
brent_10.JPG

ΕΕ: Στο τραπέζι το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, σθεναρή αντίσταση από τη Γερμανία

Για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο πιέζουν οι χώρες της Βαλτικής, με τη Γερμανία ωστόσο να απορρίπτει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμεν και το Κρεμλίνο να προειδοποιεί ότι πιθανό εμπάργκο θα αποτελούσε σφοδρό πλήγμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα άφηνε ανεπηρέαστες τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Reuters, οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας σε αντίδραση για την εισβολή στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα, καθώς αναμένεται στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden για σειρά ειδικών συνόδων με στόχο να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα σε βάρος της Μόσχας.
«Εργαζόμαστε πάνω σε έναν πέμπτο γύρο κυρώσεων» και συζητώνται «πολλά ονόματα» ολιγαρχών και ανθρώπων κοντά στο Κρεμλίνο, είπε ευρωπαίος διπλωμάτης υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, καθώς οι συζητήσεις για τα μέτρα δεν είναι δημόσιες.
Η ΕΕ έχει ήδη εγκρίνει σειρά σκληρών κυρώσεων στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης