Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η Ευρώπη έχει «αξιόπιστες πληροφορίες» ότι η Κίνα εξετάζει τη στρατιωτική στήριξη της Ρωσίας

Politico: Η Ευρώπη έχει «αξιόπιστες πληροφορίες» ότι η Κίνα εξετάζει τη στρατιωτική στήριξη της Ρωσίας
Πριν δυο μέρες την ίδια προειδοποίηση ότι η ρωσική κυβέρνηση είχε ζητήσει από την Κίνα στρατιωτικό εξοπλισμό και άλλη υποστήριξη είχαν κάνει Αμερικανοί αξιωματούχοι
Σχετικά Άρθρα
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν στην κατοχή τους «πολύ αξιόπιστα στοιχεία» ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής βοήθειας προς τη Ρωσία, δήλωσε στο Politico υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ, απειλώντας το Πεκίνο με κυρώσεις εάν παραδώσει όπλα στη Μόσχα
Πριν δυο μέρες την ίδια προειδοποίηση ότι η ρωσική κυβέρνηση είχε ζητήσει από την Κίνα στρατιωτικό εξοπλισμό και άλλη υποστήριξη είχαν κάνει Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως ανέφεραν το Politico και άλλα μέσα ενημέρωσης.
Μεταγενέστερο δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι η Κίνα δήλωσε ότι είναι ανοιχτή στο αίτημα της Ρωσίας.
Δεν είναι αμέσως σαφές εάν οι τελευταίες πληροφορίες της ΕΕ προέρχονται από τις ίδιες πηγές ή από ευρωπαϊκές πηγές ασφαλείας.
«Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν πολύ αξιόπιστα στοιχεία ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία.
Όλοι οι ηγέτες γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ υπό καθεστώς ανωνυμίας, καθώς δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια για εμπιστευτικές πληροφορίες.
Δεν είπε τι είδους βοήθεια είχε ζητήσει η Μόσχα.
«Ανησυχούμε για το γεγονός ότι η Κίνα φλερτάρει με τους Ρώσους», πρόσθεσε.
Η ΕΕ θα «επιβάλει εμπορικούς φραγμούς κατά της Κίνας» εάν το Πεκίνο ικανοποιήσει το αίτημα της Ρωσίας, είπε, καθώς «αυτή είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει το Πεκίνο».
Η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Κίνας, που έχει προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου με τον Πρόεδρο Xi Jinping, θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί, όπως επιβεβαιώθηκε σε συνάντηση με τους ανώτατους εκπροσώπους όλων των χωρών της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.
Η επιδείνωση της κρίσης στην Ουκρανία θεωρείται ένα κρίσιμο τεστ για την ισχύ των σχέσεων Ρωσίας-Κίνας.
Το Πεκίνο έχει επανειλημμένα απορρίψει τις αναφορές των ΗΠΑ σχετικά με τη συμμετοχή του στην κρίση της Ουκρανίας ως «παραπληροφόρηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης