Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στις ΗΠΑ να είναι ο παγκόσμιος σερίφης – Δεν είμαστε μόνοι

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στις ΗΠΑ να είναι ο παγκόσμιος σερίφης – Δεν είμαστε μόνοι
Η Ουκρανία ετοιμαζόταν για αιματοκύλισμα στα χαμένα εδάφη είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως οι ΗΠΑ θέλουν να κάνουν τον κόσμο «αμερικάνικο σαλούν», προοπτική στην οποία αντιδρούν σθεναρά πολλά κράτη ανάμεσα τους και η Ρωσία, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov.
«Υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι δεν θα συμφωνήσουν ποτέ με την ύπαρξη ενός «παγκόσμιου χωριού» υπό την ηγεσία ενός Αμερικάνου σερίφη.
Αυτοί είναι η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, το Μεξικό.
Δεν πρόκειται ποτέ να «χορέψουν» στον τόνο των ΗΠΑ» είπε σε δηλώσεις του στο RT ο Lavrov, αναφέροντας πως προφανώς σε αυτές τις χώρες συμπεριλαμβάνεται και η Ρωσία.

Τέλος οι ψευδαισθήσεις

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με εκείνους που λειτουργούν στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού» ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας πως η Ρωσία δεν τρέφει πια ψευδαισθήσεις ότι μπορεί να βασίζεται στη Δύση και ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να δεχθεί να υπακούει στις διαταγές του «Θείου Σαμ».
«Η Ρωσία έμαθε το ιστορικό της μάθημα.
Η ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να υπολογίζουμε του Δυτικούς εταίρους έχει καταστραφεί πλήρως.
Πλέον, μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στον εαυτό μας και σε εκείνους τους συμμάχους που στέκονται δίπλα μας.
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα για την Ρωσία κατόπιν αυτών των γεωπολιτικών εξελίξεων» υπογράμμισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Η Ουκρανία ετοιμαζόταν για αιματοκύλισμα

Ο Lavrov υποστήριξε ότι η Ουκρανία ετοιμαζόταν να καταλάβει τα χαμένη εδάφη του 2014 μέσω ενός τρομακτικού αιματοκυλίσματος, ενώ αναφερόμενος στο αίτημα της Ρωσίας για «από-ναζιστικοποίηση», είπε πως αυτό προβλέπει όχι μόνο την απαίτηση να καταργηθεί η νομοθεσία που ενθαρρύνει τη ναζιστική ιδεολογία και πρακτικές, αλλά και την κατάργηση όλων εκείνων των νόμων που κάνουν διακρίσεις κατά του ρωσόφωνου πληθυσμού, της ρωσικής γλώσσας και κουλτούρας.
Όπως είπε, τα γεγονότα στην Ουκρανία είναι η πεμπτουσία της Δυτικής στρατηγικής για την περιθωριοποίηση της Ρωσίας και για τη διεθνή απομόνωση της.
«Αυτό που βλέπουμε τώρα στην Ουκρανία είναι η πεμπτουσία της δυτικής στρατηγικής πορείας, δηλαδή να περιθωριοποιηθεί η Ρωσία, να περιοριστεί, να τεθεί τέλος στην ανάπτυξη της και να μηδενιστεί ο ρόλος της Ρωσίας στην παγκόσμια πολιτική, στην οικονομία, στον αθλητισμό, στην τέχνη, στο εμπόριο, στην επιστήμη, στην εκπαίδευση» είπε ο Lavrov, αναφέροντας πως η εκδίωξη των Ρώσων από την Ουκρανία έχει γίνει εμμονή στο μυαλό των Ουκρανών πολιτικών.

Τι έλεγε ο Zelensky για τους Ρωσόφωνους της Ουκρανίας

Μάλιστα ο Lavrov επικαλέστηκε και παλιότερες δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky σχετικά με τους Ρωσόφωνους της Ουκρανίας.
«Εάν πιστεύετε ότι είστε Ρώσοι.
Εάν θέλετε να είστε Ρώσοι.
Εάν θέλετε να είστε φίλοι με τους Ρώσους, σας παρακαλώ πηγαίνετε στη Ρωσία.
Αυτό είπε ο Zelensky μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο»  υποστήριξε ο Lavrov.

Δεν θέλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ο Biden

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο Lavrov υποστήριξε ότι το Κίεβο γνωρίζει πως ο Αμερικάνος πρόεδρος, Joe Biden δεν θα επιτρέψει να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία.
Ωστόσο, όπως είπε, η ουκρανική κυβέρνηση ελπίζει σε κάποιους «λιγότερο υπεύθυνους» Αμερικάνους πολιτικούς, επισημαίνοντας πως ο πρόεδρος Zelensky εκτιμά πως το Κογκρέσο θα ωθήσει τον Biden σε ένα σενάριο σύγκρουσης των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Θα βγούμε πιο δυνατοί από τις κυρώσεις

Όσον αφορά τις κυρώσεις της Δύσης, ο Lavrov υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει συνηθίσει και ότι θα βγει πιο δυνατή από αυτές.
«Η πίεση των κυρώσεων θα συνεχιστεί.
Η Δύση μας απειλεί με ένα πέμπτο κύμα κυρώσεων, ίσως μετά από αυτό να υπάρξει ένα ακόμα.
Έχουμε συνηθίσει» τόνισε ο Lavrov, αναφέροντας πως η Ρωσία είναι πρωταθλήτρια στις κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης