Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν θέλουμε να ρίξουμε τον Zelensky – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν θέλουμε να ρίξουμε τον Zelensky – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις
Εξαιρετικά απλές και κατανοητές οι απαιτήσεις της Ρωσίας από την Ουκρανία λέει η Zakharova
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ρωσία με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που διεξάγει στην Ουκρανία δεν θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση του προέδρου Zelensky διατύπωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.
Η Zakharova εξαπέλυσε τα πυρά της κατά των δυτικών ΜΜΕ κατηγορώντας τα για παραπληροφόρηση όσον αφορά τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και επισημαίνοντας ότι ο ρωσικός στρατός δεν στοχεύει άμαχο πληθυσμό.
«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση δεν στοχεύει στην κατάληψη εδαφών της Ουκρανίας.
Δεν στοχεύει στο να καταλύσει την κυριαρχία της χώρας ούτε να ρίξει τον πρόεδρο της.
Το επαναλαμβάνουμε συνεχώς» υποστήριξε η Zakharova, η οποία κατηγόρησε τα δυτικά ΜΜΕ για προπαγάνδα καθώς και ότι δεν προβάλλουν τις μαζικές δολοφονίες πολιτών στο Donbass από Ουκρανούς.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Επιπλέον, η Zakharova υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών Ρωσίας – Ουκρανίας συνεχίζονται μέσω βιντεοδιασκέψεων.
«Οι συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία συνεχίζονται μέσω βιντεοδιάσκεψης.
Οι δύο πλευρές συζητούν στρατιωτικά, πολιτικά και ανθρωπιστικά ζητήματα.
Οι απαιτήσεις της Ρωσίας είναι εξαιρετικά απλές και κατανοητές και προκύπτουν από τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Ελπίζουμε ότι το Κίεβο θα συνειδητοποιήσει ότι είναι αναγκαίο να επιλυθεί το πρόβλημα της αποστρατιωτικοποίησης και από-ναζιστικοποίησης της Ουκρανίας και ότι πρέπει να μετατραπεί σε ένα ουδέτερο κράτος προς όφελος του λαού της και της Ευρώπης» είπε η Zakharova.
«Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν αυτό οι Ουκρανοί διαπραγματευτές, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις» είπε η Zakharova.
«Καλούμε το καθεστώς Zelensky να σκεφτεί για τη μοίρα της χώρας και του λαού της, να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα και να λάβει τις δέουσες αποφάσεις» τόνισε η Zakharova.

Το Κίεβο ψεύδεται

Αναφερόμενη στην επίθεση στο Θέατρο της Μαριούπολης, όπου φέρεται να είχαν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 1.000 άμαχοι, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι «το καθεστώς του Κιέβου λέει ψέματα» με το να αποδίδει την επίθεση αυτή στο ρωσικό στρατό.
«Από την πρώτη στιγμή το Κίεβο απέδωσε την ευθύνη για ότι συμβαίνει στη Μαριούπολη και για τον βομβαρδισμό του θεάτρου στο ρωσικό στρατό.
Είναι ψέμα.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν βομβαρδίζουν πόλεις.
Όλοι το γνωρίζουν αυτό» υποστήριξε η Zakharova, κάνοντας λόγο για fake βίντεο.
Μάλιστα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η Ρωσία θα κάνει ότι είναι δυνατό έτσι ώστε τα εγκλήματα του Κιέβου να μην μείνουν ατιμώρητα.

Ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Όσον αφορά τις επιθέσεις στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, η Zakharova κατηγόρησε τους Ουκρανούς εθνικιστές ότι αρνούνται να παράσχουν στους άμαχους ασφαλή έξοδο από τις πόλεις.
«Αν και υπήρξε συμφωνία για την εκκένωση των αμάχων από τις πόλεις, απαγορεύεται στους πολίτες να εκκενώσουν προς τη Ρωσία, επιτρέποντας τους μόνο την έξοδο προς τη δυτική Ουκρανία.
Όποιος αρνείται, οι εθνικιστές τον πυροβολούν πισώπλατα» είπε η Zakharova.

Ρωσία: Συνάντηση Putin – Zelensky εάν υπάρχουν αποτελέσματα

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως δεν υπάρχουν εμπόδια για μια συνάντηση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin με τον Ουκρανό ομόλογό του, Volodymyr Zelenskny, επισημαίνοντας ωστόσο την πάγια θέση ότι μια τέτοια συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μόνο για να σφραγίσει μια συγκεκριμένη συμφωνία.
«Δεν υπάρχουν εμπόδια για τη διοργάνωση μιας τέτοιας συνάντησης εφόσον δεν θα γίνει μόνο για να υπάρξει μια συνάντηση.
Θα πρέπει να σφραγίσει συγκεκριμένες συμφωνίες τις οποίες επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή οι δύο αντιπροσωπείες» υποστήριξε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης