Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Στα 1.902,9 δολάρια ανά ουγγιά, χαμηλότερα κατά 1,1%

Χρυσός: Στα 1.902,9 δολάρια ανά ουγγιά, χαμηλότερα κατά 1,1%

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων

Σχετικά Άρθρα
Πτώση 1,1% σημείωσε σήμερα ο χρυσός κλείνοντας στα 1.902,9 δολάρια ανά ουγγιά.
Παρατηρήθηκαν ασταθείς κινήσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από το 2018 με σκοπό την καταπολέμηση του πληθωρισμού.
Αρχικά ο χρυσός κινήθηκε υψηλότερα αμέσως μετά την ανακοίνωση της FED, αλλά στη συνέχεια «γύρισε» χαμηλά και άγγιξε το όριο των 1.900 δολαρίων.
Με επικεφαλής τον πρόεδρο Jerome Powell, οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής δήλωσαν ότι θα αυξήσουν το επιτόκιο αναφοράς της FED κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας μεταξύ 0,25% και 0,5%.
Αν υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε αμφιβολία, η FED επιβεβαίωσε ότι η «εποχή του «παροδικού» πληθωρισμού έχει τελειώσει», δήλωσε ο Giles Coghlan, επικεφαλής αναλυτής της HYCM.
Νωρίτερα σήμερα, και εν όψει της απόφασης της FED, ο Stephen Innes, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management, δήλωσε ότι στο τρέχον περιβάλλον επιτοκίων, οι τιμές του χρυσού επωφελήθηκαν μόνο από τις ροές κεφαλαίων που αναζήτησαν ασφάλεια μετά τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας.
«Μόλις αυτή η υποστήριξη εξαφανιστεί εντελώς, ο χρυσός θα χάσει μια σημαντική άγκυρα», είπε.
Ο χρυσός είναι πιθανό να κυμανθεί γύρω από το εύρος των 1.850 δολαρίων έως 1.950 δολαρίων «σε μια υπολειπόμενη υψηλότερη επίδραση στον πληθωρισμό των βασικών εμπορευμάτων, πριν πέσει κάτω από τα 1.800 δολάρια προς το τέλος του έτους, καθώς η FED θα διατηρήσει το πεντάλ στις αυξήσεις επιτοκίων φέτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης