Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ελπίδες για Ουκρανία και Fed «οδηγούν» τις αγορές σε κέρδη - Ο DAX +2,6%, o Hang Seng +9%

Οι ελπίδες για Ουκρανία και Fed «οδηγούν» τις αγορές σε κέρδη - Ο DAX +2,6%, o Hang Seng +9%
H Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2018
Σχετικά Άρθρα
Οι προσδοκίες για διπλωματική λύση στην Ουκρανία και η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων αποό τη Federal Reserve, για πρώτη φορά από το 2018, οδηγούν σε κέρδη τις αγορές της Ευρώπης και τα futures των δεικτών στη Wall Street.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 2,4% στις 14.257 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 1,3% στις 7.267 μονάδες.
Στις 6.513 μονάδες με άνοδο 3,5% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 3,2% στις 24.237 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματευόταν με άνοδο 2% στις 8.399 μονάδες.
Κλειστό θα παραμένει το χρηματιστήριο της Μόσχας, τουλάχιστον έως τις 18 Μαρτίου 2022.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν άνοδο 1%.
Το φυσικό αέριο (ολλανδικό TTF) παραμένει σχεδόν αμετάβλητο στα 116,125 ευρώ.
Οι τιμές του πετρελαίου γύρισαν σε αρνητικό έδαφος, με το brent να υποχωρεί 0,5% στα 99,36 δολ. το βαρέλι, ενώ το αργό πετρέλαιο σημειώνειν απώλειες 0,6% στα 95,86 δολ. το βαρέλι.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο πρόεδρος Zelensky έκανε λόγο για πιο ρεαλιστικές θέσεις των δύο πλευρών στη διαπραγμάτευση, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες, υπάρχει ελπίδα συμβιβασμού.
DAX_7.JPG
Ισχυρό rebound στην Κίνα μετά το ιστορικό sell off - Ο Hang Seng στο +9%

Ισχυρό rebound καταγράφουν οι μετοχές στην Κίνα, μετά το ιστορικό sell off που προκάλεσε το νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα, με τους επενδυτές να αναμένουν την επικείμενη αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve.
O Asia Dow ενισχυόταν 3,2% στις 3.413 μονάδες.  
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 9% στις 20.075 μονάδες.
Στην ηπειρωρική Κίνα ο Shanghai Composite Index σημείωσε άνοδο 3,5% στις 3.170 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,64% στις 25.762 μονάδες.
Το Πεκίνο δήλωσε ότι θα κινηθεί προς τη σταθεροποίηση των αγορών και σηματοδότησε «θετική πρόοδο» στις επικοινωνίες με την Ουάσιγκτον σχετικά με τον έλεγχό της σε κινεζικές εταιρείες εισηγμένες στις ΗΠΑ.
Ο τεχνολογικός δείκτης Hang Seng, ο οποίος περιλαμβάνει αρκετές κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Υόρκη, εκτινάχθηκε έως και 19,8%, οδηγούμενος από την άνοδο άνω του 40% στις μετοχές της Global Data Solutions Ltd.
Η πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο Bilibili ενισχύθηκε άνω του 30%, η Nio που κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα κέρδισε περισσότερο από 25%, ενώ η Tencent, η Alibaba, η Kuaishou, η Meituan και η JD.com σημείωσαν άνοδο πάνω από 20%.
Ο δείκτης αναφοράς Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 9%, ενώ ο δείκτης SSE στη Σαγκάη και ο δείκτης SZSE στο Shenzhen σημείωσαν άνοδο άνω του 3% στις συναλλαγές της Τετάρτης.
Μια μέρα νωρίτερα, ο Hang Seng σημείωσε πτώση 5,7%, χαμηλό έξι ετών και ο SSE Composite Index σημείωσε πτώση 5%.
«Οποιαδήποτε πολιτική έχει σημαντικό αντίκτυπο στις κεφαλαιαγορές θα πρέπει να συντονίζεται εκ των προτέρων με το τμήμα χρηματοοικονομικής διαχείρισης για να διατηρηθεί η σταθερότητα και η συνέπεια των προσδοκιών πολιτικής», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο συνεδρίαση της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ανάπτυξης το Συμβούλιο της Επικρατείας υπό την προεδρία του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Liu He.
Συνέχισε, «η κινεζική κυβέρνηση συνεχίζει να υποστηρίζει όλους τους τύπους επιχειρήσεων να βγουν στο δημόσιο στο εξωτερικό».

hang_seng_3.JPG

Κίνα: Δέσμευση για στήριξη των κινεζικών μετοχών

Συγκεκριμένα, για στήριξη των μετοχών κινεζικών εταιρειών στο εξωτερικό, των κεφαλαιγορών και της αγοράς ακινήτων δεσμεύθηκε η Κίνα, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες για τις εισηγμένες μετοχές στις ΗΠΑ.
Οι κίνδυνοι διαγραφής οδήγησαν τις μετοχές σε πτώση στη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ.
Οι ρυθμιστικές αρχές προχωρούν προς ένα σχέδιο συνεργασίας για τις κινεζικές μετοχές εισηγμένες στις ΗΠΑ, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα μια συνεδρίαση για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα την Τετάρτη υπό την προεδρία του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Liu He.
Ο Liu He είναι επίσης επικεφαλής της οικονομικής επιτροπής της κεντρικής κυβέρνησης και είναι μέλος του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας - του δεύτερου υψηλότερου κύκλου εξουσίας της χώρας.«Η κινεζική κυβέρνηση εξακολουθεί να υποστηρίζει διάφορα είδη επιχειρήσεων στο εξωτερικό», ανέφεραν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το CNBC.
Το άρθρο ανέφερε ότι οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να «ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό» την καταστολή των εταιρειών διαδικτυακών πλατφορμών.
Η έκθεση της συνάντησης της Τετάρτης ανέφερε επίσης ότι οι αρχές θα εργαστούν για τη σταθερότητα στη χρηματοπιστωτική αγορά του Χονγκ Κονγκ καθώς και στον ταλαιπωρημένο τομέα των ακινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης