Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Οι συνομιλίες με την Ουκρανία δεν είναι εύκολες, αλλά υπάρχει ελπίδα για συμβιβασμό

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Οι συνομιλίες με την Ουκρανία δεν είναι εύκολες, αλλά υπάρχει ελπίδα για συμβιβασμό
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως αν και οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία είναι δύσκολες, υπάρχει ελπίδα για συμβιβασμό
Σχετικά Άρθρα
Αισιοδοξία προκαλούν οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Sergey Lavrov, τη στιγμή οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία συνεχίζονται για 21η ημέρα.
Ειδικότερα, ο Lavrov υποστήριξε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία δεν είναι εύκολες, αλλά υπάρχει ελπίδα συμβιβασμού.
«Καθοδηγούμαι από τις εκτιμήσεις των διαπραγματευτών μας. Λένε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες για προφανείς λόγους. Ωστόσο, υπάρχει ελπίδα να επιτευχθεί συμβιβασμός» είπε χαρακτηριστικά, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο RBC.

Οι όροι της Ρωσίας

Αναφερόμενος στους όρους της Ρωσίας για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι δεν αρκεί η ουδετερότητα της Ουκρανίας. Ειδικότερα, επεσήμανε ότι η Μόσχα απαιτεί ακόμη από την Ουκρανία ελευθερία χρήσης κάθε γλώσσας (υπονοώντας διακρίσεις κατά των Ρωσόφωνων), ελευθερία έκφρασης των πολιτών, η ασφάλεια των πληθυσμών στην ανατολική Ουκρανία, και βεβαίως η αποστρατιωτικοποίηση της χώρας.

«Νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων»

Παράλληλα, ο Lavrov υποστήριξε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν αφορά μόνο τις δύο χώρες αλλά όλο τον κόσμο, καθώς συνιστά τη μετάβαση σε μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Ειδικότερα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν πρόκειται καθόλου για την Ουκρανία. Ή μάλλον, όχι τόσο για την Ουκρανία, αλλά για την παγκόσμια έννομη τάξη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέλαβαν ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή είναι μια νέα εποχή στη σύγχρονη ιστορία. Αντανακλά τη μάχη για το πώς θα μοιάζει η παγκόσμια τάξη».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία δεν μπορούσε να επιλυθεί ειρηνικά, γιατί η Δύση δεν το ήθελε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης