Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο δήμαρχος του Κιέβου καλεί τον Πάπα στην Ουκρανία «για να ανοίξει ο δρόμος για την ειρήνη»

Ο δήμαρχος του Κιέβου καλεί τον Πάπα στην Ουκρανία «για να ανοίξει ο δρόμος για την ειρήνη»
Η επιστολή του δημάρχου και πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της πυγμαχίας προς τον πάπα Φραγκίσκο ακολούθησε προσκλήσεις που είχαν απευθύνει νωρίτερα ο αρχιεπίσκοπος της ουκρανικής Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας και ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βατικανό
Nα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας μεσούσης της ρωσικής εισβολής προέτρεψε τον πάπα Φραγκίσκο ο δήμαρχος Κιέβου, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για να σταματήσει ο πόλεμος και να σωθούν ζωές.
Η επιστολή του δημάρχου και πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της πυγμαχίας προς τον πάπα Φραγκίσκο ακολούθησε προσκλήσεις που είχαν απευθύνει νωρίτερα ο αρχιεπίσκοπος της ουκρανικής Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας και ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βατικανό.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Βατικανό, αναφέρεται ότι ο πάπας Φραγκίσκος έλαβε την επιστολή, η οποία εστάλη στις 8 Μαρτίου. Υπογραμμίζει ότι ο ποντίφικας προσεύχεται για τον ουκρανικό λαό, αλλά δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά σε πρόσκληση ή ταξίδι στο Κίεβο.
«Πιστεύουμε ότι η παρουσία του πάπα στο Κίεβο είναι “κλειδί” για να σωθούν ζωές και να ανοίξει ο δρόμος για την ειρήνη στην πόλη μας, στη χώρα μας και ακόμη παραπέρα», έγραψε ο Βιτάλι Κλίτσκο στην επιστολή του προς τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Ανέφερε πως το Κίεβο ήταν έτοιμο να προσφέρει όποια βοήθεια χρειαστεί. Στην περίπτωση που η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου δεν ήταν εφικτή, ο δήμαρχος του Κιέβου πρότεινε μια τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η οποία θα μεταδιδόταν είτε απευθείας είτε βιντεοσκοπημένα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης