Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Νέος τρόπος υπολογισμού της συναλλαγματικής ισοτιμίας για το ρούβλι

Ρωσία: Νέος τρόπος υπολογισμού της συναλλαγματικής ισοτιμίας για το ρούβλι
Η Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα υπολογίσει τη συναλλαγματική ισοτιμία του ρουβλίου έναντι ενός ευρύτερου φάσματος τιμών
Σχετικά Άρθρα
Nα ορίσει έναν νέο τρόπο για τον υπολογισμό της επίσημης συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου έναντι του δολαρίου, σχεδιάζει η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, αφού οι δυτικές κυρώσεις ως απάντηση στην εισβολή της χώρας στην Ουκρανία προκαλούν τριγμούς στο νόμισμα.
Η Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα υπολογίσει τη συναλλαγματική ισοτιμία του ρουβλίου έναντι ενός ευρύτερου φάσματος τιμών για να μειώσει τη μεταβλητότητα στο νόμισμά της.
Η τράπεζα θα ορίσει την επίσημη ισοτιμία του δολαρίου χρησιμοποιώντας τις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου της Μόσχας από τις 10 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ. ώρα Μόσχας.
Μέχρι στιγμής υπολόγιζε την επίσημη τιμή από αυτές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 10 π.μ. και 11:30 π.μ. τοπική ώρα.
Η τράπεζα δεν έχει διευκρινίσει πότε ακριβώς θα τεθεί σε ισχύ ο νέος μηχανισμός.
Οι traders νομισμάτων και οι επενδυτές έχουν σημειώσει ένα αυξανόμενο χάσμα μεταξύ της αξίας του ρουβλίου σε δολάρια στο Χρηματιστήριο της Μόσχας και των συναλλαγών του στις διεθνείς αγορές.
Προέρχεται εν μέρει από τους ελέγχους κεφαλαίων που έχει θέσει σε εφαρμογή η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας για να ανακόψει την καταστροφή του ρουβλίου και επίσης από την απροθυμία των ξένων τραπεζών να αγγίξουν το ρωσικό νόμισμα μετά τις δυτικές κυρώσεις.

Μεγάλες διακυμάνσεις στην ισοτιμία

Η έλλειψη ευκολίας στην αγορά και πώληση του ρουβλίου έχει οδηγήσει σε μεγάλες διακυμάνσεις στην αξία του ρωσικού νομίσματος.
Η επίσημη ισοτιμία του ρουβλίου έναντι του δολαρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική για ορισμένα εκκρεμή συμβόλαια σε ξένο νόμισμα, λένε οι έμποροι.
Πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα περισσότερα συμβόλαια που αφορούσαν την αξία του ρουβλίου χρησιμοποιούσαν το επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας για να καθορίσουν την αξία του.
Το Χρηματιστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η κύρια χρηματιστηριακή αγορά της χώρας θα παραμείνει κλειστή και αυτή την εβδομάδα, έως τις 18 Μαρτίου, αν και η αγορά συναλλάγματος είναι ανοιχτή.
Το χρηματιστήριο δεν έχει ανοίξει από τις 25 Φεβρουαρίου, την επόμενη μέρα της εισβολής και λίγο πριν η Δύση ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης