Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε διπλωματική λύση στην Ουκρανία ποντάρουν οι αγορές - O DAX +2,6%, το brent στα 106 δολ.

Σε διπλωματική λύση στην Ουκρανία ποντάρουν οι αγορές - O DAX +2,6%, το brent στα 106 δολ.
Κλειστό παραμένει το χρηματιστήριο της Μόσχας
Σχετικά Άρθρα
Σε διπλωματική λύση για την Ουκρανία ποντάρουν οι επενδυτές, καθώς σήμερα 14/3 είναι σε εξέλιξη ο κρίσιμος 4ος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Ρωσίας και Ουκρανίας.
Οι επενδυτές αναμένουν και τις αποφάσεις της Federal Reserve την Τετάρτη 16/3, η οποία εκτιμάται ότι θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση επιτοκίων από το 2018.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 2% στις 13.901 μονάδες, ενώ νωρίτερα η άνοδος ξεπέρασε το 3%.
Η μετοχή της Deutsche Bank σημειώνει άλμα 6,5%, μετά την απόφασή της να αποχωρήσει τελικά από τη Ρωσία, λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε η αρχική της απόφαση να παραμείνει.
Στις μονάδες 6.352 μονάδες με άνοδο 1,5% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 1,5% στις 23.394 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματευόταν με άνοδο 1,2% στις 8.239 μονάδες.
Κλειστό παραμένει το χρηματιστήριο της Μόσχας.
Το ρούβλι ενισχύεται στα 114,84 ανά δολάριο.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν άνοδο 1%.
Το φυσικό αέριο (ολλανδικό TTF) υποχωρεί 11% στα 116 ευρώ.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το brent να σημειώνει απώλειες 3,5% στα 108,79 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στο -4,3% και τα 104,66 δολ. το βαρέλι.

DAX_5.JPG

Το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας

Στις σημερινές διαπραγματεύσεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας που γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης και στα αποτελέσματα τους είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας, τη στιγμή που αν και η Ρωσία εντείνει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις, πολλαπλασιάζονται τα μηνύματα τόσο από τη Μόσχα όσο και από το Κίεβο ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες.
Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η πρόσφατη τοποθέτηση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις ενώ και το Κίεβο διαρρέει πως η ρωσική πλευρά έχει αρχίσει να μιλά εποικοδομητικά και ότι μέσα στις επόμενες ημέρες μπορεί να επιτευχθούν κάποια κυριολεκτικά αποτελέσματα, αφήνοντας έτσι ελπίδες για συμφωνία.
Συνεπώς το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο αυτή η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μπορεί και να φέρει απτά αποτελέσματα, όπως μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός που με τη σειρά της θα άνοιγε το δρόμο για έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών και για μια συνάντηση των προέδρων Vladimir Putin και Volodymyr Zelensky, την οποία επιθυμεί διακαώς το Κίεβο δεδομένου ότι νιώθει «ασφυκτικό» τον στρατιωτικό κλοιό της Ρωσίας.

Ασία: «Βουτιά» 5% στον Hang Seng λόγω covid - 19 στην Κίνα

«Βουτιά» 5% κατέγραψε το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, λόγω του νέου κύματος κορωνοϊού που πλήττει την Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 5%, με τις κινεζικές τεχνολογικές μετοχές να σημειώνουν μεγάλες απώλειες, με τους επενδυτές να παρακολουθούν το νέο κύμα covid-19 που πλήττει την Κίνα.
Η Tencent υποχώρησε 8,81%, η Alibaba υποχώρησε 10,52% και η Meituan σημειωνε πτώση 16,32%. Ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε περισσότερο 10%.
Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν με πτώση, με τον Shanghai composite να υποχωρεί 2,6% στις 3.223,53 μονάδες ενώ o Shenzhen υποχώρησε 3,083% στις 12.063,63 μονάδες.
Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,58% για να κλείσει στις 25.307,85 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 0,71% στις 1.812,28 μονάδες. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 1,21% στις 7.149,40 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε 1,93%.
Οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, ο οποίος διακόπτει τη ναυτιλία και τις αεροπορικές μεταφορές.
Οι μετοχές της Hon Hai Precision Industry, γνωστής και ως Foxconn, υποχώρησαν 0,97% καθώς ο μεγαλύτερος προμηθευτής της Apple ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ανέστειλε τις δραστηριότητές της στην πόλη Shenzhen της Κίνας για να συμμορφωθεί με τους τοπικούς περιορισμούς Covid, σύμφωνα με το Reuters.
hang_seng_1.JPG
Νέο κύμα covid-19 στην Κίνα 

Η Κίνα υφίσταται ένα νέο κύμα κρουσμάτων Covid, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης πόλης Shenzhen.
«Η Κίνα βιώνει το μεγαλύτερο κύμα COVID από το τέλος του εθνικού lockdown τον Μάρτιο του 2020», σχολιάζουν οι Raymond Yeung και Zhaopeng Xing της ANZ Research σε σημείωμά τους στο
«Εάν το lockdown παραταθεί, η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας θα επηρεαστεί σημαντικά.
Είναι πολύ νωρίς για εμάς να αλλάξουμε την πρόβλεψή μας για την ανάπτυξη του ΑΕΠ (5,0%) για το 2022, αλλά είμαστε επιφυλακτικοί για τον αντίκτυπο ενός μερικού lockdown στις οικονομικά πλούσιες επαρχίες», ανέφεραν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης