Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση ΗΠΑ, μετά τον βομβαρδισμό βάσης κοντά στα σύνορα: Το ΝΑΤΟ θα απαντήσει με «πλήρη ισχύ» στη Ρωσία, εάν πληγεί η Πολωνία

Προειδοποίηση ΗΠΑ, μετά τον βομβαρδισμό βάσης κοντά στα σύνορα: Το ΝΑΤΟ θα απαντήσει με «πλήρη ισχύ» στη Ρωσία, εάν πληγεί η Πολωνία
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan προειδοποίησε μετά την είδηση της επίθεσης που σκότωσε περίπου 35 ανθρώπους ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να απαντήσει
Σχετικά Άρθρα

Ο Λευκός Οίκος θεωρεί τη ρωσική επίθεση την Κυριακή (13/3/2022) στη βάση της Ουκρανίας στο Γιαβορίβ, η οποία βρίσκεται μόλις 10 με 15 μίλια από τα σύνορα της Πολωνίας, μέλος του ΝΑΤΟ, μια επικίνδυνη κλιμάκωση που στοχεύει στη Δύση, δεδομένου επίσης ότι μόνο μέχρι τον περασμένο μήνα Αμερικανοί Εθνοφύλακες ήταν παρόντες εκεί για την εκπαίδευση Ουκρανικών στρατευμάτων.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan προειδοποίησε μετά την είδηση της επίθεσης που σκότωσε περίπου 35 ανθρώπους ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να απαντήσει «με πλήρη ισχύ» εάν η Ρωσία επιτεθεί σε έδαφος του ΝΑΤΟ.
«Εάν υπάρξει στρατιωτική επίθεση στο έδαφος του ΝΑΤΟ, θα προκαλούσε επίκληση του Άρθρου 5 και θα φέρουμε όλη τη δύναμη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ για να ανταποκριθούμε σε αυτό», είπε στο CBS News.

Επίθεση με 30 πυραύλους

Η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 30 πυραύλους στη βάση που βρίσκεται λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο από τα σύνορα της Πολωνίας:
«Το μόνο που θα πω είναι ότι εάν η Ρωσία επιτεθεί, πυροβολήσει, βομβαρδίσει έδαφος του ΝΑΤΟ, η συμμαχία του ΝΑΤΟ θα απαντήσει σε αυτό».
Συγκεκριμένα, επικαλούνταν ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Πολωνία θα δεχόταν ένα ρωσικό χτύπημα, το οποίο αφήνει επίσης ανοιχτό το επικίνδυνο ενδεχόμενο να ξεσπάσει ένας μεγάλος πόλεμος Ρωσίας-Δύσης με βάση ένα πιθανό σενάριο «πλανητικού» ή αδέσποτου πυραύλου.

Ανησυχητικά πλήγματα στη δυτική Ουκρανία

Επίσης ο Sullivan επανέλαβε την προειδοποίηση του Λευκού Οίκου για χημικά όπλα και «όπλα μαζικής καταστροφής».
Από την Πέμπτη (10/3) παρατηρείται μία ανησυχητική άνοδος των ρωσικών πληγμάτων στη δυτική Ουκρανία κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.
Την Κυριακή (13/3/2022) υπήρξαν νέες αναφορές για περισσότερες μεγάλες επιθέσεις, αυτή τη φορά που έρχονται μόλις δέκα μίλια από τα πολωνικά σύνορα, μετά από την προειδοποίηση του Κρεμλίνου ότι ο στρατός του θα χτυπήσει τυχόν εξωτερικές αποστολές όπλων που εισέρχονται.
MAP_BASE.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης