Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Ο διάλογος Zelensky – Bennett για την παράδοση της Ουκρανίας στη Ρωσία - «Να σκεφτείτε τη ζωή του λαού σας»

Αποκάλυψη: Ο διάλογος Zelensky – Bennett για την παράδοση της Ουκρανίας στη Ρωσία - «Να σκεφτείτε τη ζωή του λαού σας»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προτρέπει τον Zelensky να παραδοθεί, προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος
Σχετικά Άρθρα

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ο αποκαλυπτικός διάλογος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Naftali Bennett.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προτρέπει τον Zelensky να παραδοθεί, προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος.
Σύμφωνα με τη Jerusalem Post που επικαλείται Ουκρανό αξιωματούχο, αναφέρει ότι στο διάλογο που είχαν με τον Bennett, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ φέρεται να του είπε να δεχθεί τις πολλές θυσίες της Ουκρανίας που ζητάει ο Vladimir Putin για να τελειώσει ο πόλεμος το συντομότερο.

O διάλογος

Όπως αναφέρει το ισραηλινό μέσο, η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να είπε στον Zelensky ότι «αν ήμουν στη θέση σας, θα σκεφτόμουν τις ζωές του λαού μου και θα δεχόμουν την προσφορά».
Ο Ουκρανός πρόεδρος του απάντησε σύντομα «σε ακούω».
Η προτροπή δεν βρήκε σύμφωνο τον Ουκρανό πρόεδρο και τους ανθρώπους του, με τον αξιωματούχο να δηλώνει στη Jerusalem Post ότι «ο Bennett μας είπε να παραδοθούμε.
Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά του Putin είναι μόνο η αρχή».

Ο διπλωματικός ρόλος Bennett

Η επίσκεψη του Bennett Μόσχα και τα γεγονότα των τελευταίων δύο εβδομάδων έχουν αναγκάσει το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών να διατηρούν μια πιο προσεκτική και ισορροπημένη προσέγγιση στον πόλεμο.
Κάτι που έχει φτάσει και στο γραφείο του Zelensky, το οποίο παρατηρεί τη διαμεσολάβηση μεταξύ Ισραήλ και Ρωσίας σε γνώση πάντα του αμερικανικού παράγοντα.
Μάλιστα, ο αξιωματούχος που μίλησε στη Jerusalem Post, δήλωσε ότι το Ισραήλ ζήτησε από την Ουκρανία να σταματήσει τα αιτήματα για περισσότερη στρατιωτική και αμυντική βοήθεια, διότι αυτό θα μπορούσε να βλάψει τη διαμεσολάβηση της Ιερουσαλήμ.
Ωστόσο, το γραφείο του Zelensky δεν θεωρεί ότι θα μπορέσουν να υπάρξουν αποτελέσματα από αυτή τη διαμεσολάβηση.

«Ταχυδρόμος»

Ο αξιωματούχος eίπε ότι ο Bennett δεν μεσολαβεί τόσο πολύ παρά ενεργεί περισσότερο ως ταχυδρόμος διαβιβάζοντας απλώς μηνύματα μεταξύ των δύο πλευρών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας μεσολαβητής πρέπει να προσπαθήσει να συνδυάσει έναν συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών και να κάνει τις δικές του προτάσεις.
«Δεν χρειαζόμαστε ταχυδρόμο» είπε ο αξιωματούχος.
«Έχουμε αρκετούς. Εάν ο Bennett θέλει να είναι ουδέτερος, ας διορίσει κάποιον που θα εργάζεται επάνω σε αυτό μέρα και νύχτα και να προσπαθεί να πετύχει έναν συμβιβασμό».
Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η εμπλοκή του Bennett στις διπλωματικές προσπάθειες προέρχεται από την απροθυμία του να λάβει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τη ρωσική επέμβαση από φόβο ότι θα βλάψει τους δεσμούς του Ισραήλ με τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει θέσει στην Ουκρανία τέσσερις όρους προκειμένου να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση:

  • Αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση
  • Να αλλάξει το Σύνταγμά της ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για το ουδέτερο καθεστώς της, δηλαδή να μην ενταχθεί σε κάποιο μπλοκ όπως το ΝΑΤΟ,
  • Να αναγνωρίσει τη ρωσική κυριαρχία στην Κριμαία και
  • Να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Η διάψευση

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου και Ισραηλινός αξιωματούχος διέψευσαν το Σάββατο (12/3/2022)  το δημοσίευμα.
Το Ισραήλ, «όπως και άλλες υπό όρους ενδιάμεσες χώρες δεν συνέστησαν στην Ουκρανία να συμφωνήσει με οποιεσδήποτε απαιτήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σημείωσε ο Ουκρανός σύμβουλος Mykhailo Podolyak στο Twitter.
«Αυτό είναι αδύνατο για στρατιωτικούς και πολιτικούς λόγους.
Αντίθετα, το Ισραήλ προτρέπει τη Ρωσία να αξιολογήσει τα γεγονότα καλύτερα», πρόσθεσε.
Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος υπό το καθεστώς ανωνυμίας και μιλώντας στο Reuters χαρακτήρισε την αναφορά «προφανώς ψευδή».
«Σε κανένα σημείο ο πρωθυπουργός Bennett δεν προέτρεψε τον Zelensky να συνάψει συμφωνία με τον Putin- επειδή δεν προσφέρθηκε τέτοια αρμοδιότητα στο Ισραήλ για να το κάνει», τόνισε,
«Ο Bennett δεν έχει πει στον Zelensky πώς να ενεργήσει, ούτε έχει καμία πρόθεση», ανέφερε η ίδια πηγή.


post_3.JPG
www.bankingnews.gr
.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης