Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ διαψεύδει – αλλά όχι επισήμως - ότι παρότρυνε τον Zelensky να παραδοθεί στον Putin

Το Ισραήλ διαψεύδει – αλλά όχι επισήμως - ότι παρότρυνε τον Zelensky να παραδοθεί στον Putin
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Naftali Bennett είχε συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ενώ μίλησε τηλεφωνικά και με τον Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου και Ισραηλινός αξιωματούχος διέψευσαν το Σάββατο (12/3/2022) αναφορές, που έφεραν το Ισραήλ να προτρέπει τον Volodomyr Zelensky να παραδοθεί στη Ρωσία.
Το Ισραήλ έχει εμπλακεί σε διπλωματικές προσπάθειες σε μία προσπάθεια τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Naftali Bennett είχε συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ενώ μίλησε τηλεφωνικά και με τον Zelensky.
Πληροφορίες, που μεταδόθηκαν από την Jerusalem Post και τον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios ανέφεραν, πως ο Bennet είχε παροτρύνει την Ουκρανία να υποχωρήσει στη Ρωσία.

Η διάψευση

Το Ισραήλ, «όπως και άλλες υπό όρους ενδιάμεσες χώρες δεν συνέστησαν στην Ουκρανία να συμφωνήσει με οποιεσδήποτε απαιτήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σημείωσε ο Ουκρανός σύμβουλος Mykhailo Podolyak στο Twitter.
«Αυτό είναι αδύνατο για στρατιωτικούς και πολιτικούς λόγους.
Αντίθετα, το Ισραήλ προτρέπει τη Ρωσία να αξιολογήσει τα γεγονότα καλύτερα», πρόσθεσε.
Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος υπό το καθεστώς ανωνυμίας και μιλώντας στο Reuters χαρακτήρισε την αναφορά «προφανώς ψευδή».
«Σε κανένα σημείο ο πρωθυπουργός Bennett δεν προέτρεψε τον Zelensky να συνάψει συμφωνία με τον Putin- επειδή δεν προσφέρθηκε τέτοια αρμοδιότητα στο Ισραήλ για να το κάνει», τόνισε,
«Ο Bennett δεν έχει πει στον Zelensky πώς να ενεργήσει, ούτε έχει καμία πρόθεση», ανέφερε η ίδια πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης