Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Η Τουρκία είναι πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ - Η σύγκρουση δεν πρέπει να επεκταθεί πέρα από την Ουκρανία

Stoltenberg: Η Τουρκία είναι πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ - Η σύγκρουση δεν πρέπει να επεκταθεί πέρα από την Ουκρανία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επαίνεσε την Τουρκία για την τριμερή με Ρωσία και Ουκρανία

Σχετικά Άρθρα
Τον ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ υπογράμμισε για ακόμα μία φορά ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, μία ημέρα μετά την τριμερή συνάντηση (Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία) στην Αττάλεια για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο Stoltenberg επαίνεσε την Τουρκία για τη διευκόλυνση των διπλωματικών, πολιτικών διαδικασιών που μπορούν να οδηγήσουν σε κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Για ακόμα μία φορά, όμως, δεν άφησε κανένα περιθώριο για άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο επισημαίνοντας πως «το ΝΑΤΟ κατανοεί την απογοήτευση της Ουκρανίας, αλλά πιστεύει ότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης πέρα από τα ουκρανικά σύνορα θα προκαλέσει ακόμα περισσότερα δεινά, περισσότερος θανάτους».
Παράλληλα, επεσήμανε πως θα αξιολογηθούν οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και υπογράμμισε «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα. Αυτό θα έχει συνέπειες και για το ΝΑΤΟ. Θα είμαστε αμυντικοί, θα υπερασπιστούμε τους συμμάχους μας».

Το μήνυμα σε Τουρκία για τους S-400

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Reuters, και ερωτηθείς εάν η εισβολή της Μόσχας ρίχνει νέο φως στην αγορά από την Τουρκία ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S 400 -που οδήγησε σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ στην Άγκυρα- o Stoltenberg σημείωσε ότι δείχνει τη σημασία που έχει οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να μην εξαρτώνται από ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης