Τελευταία Νέα
Διεθνή

Klitsko (δήμαρχος Κιέβου): Έχουμε προμήθειες για να αντέξουμε πολιορκία 10 ημερών

Klitsko (δήμαρχος Κιέβου): Έχουμε προμήθειες για να αντέξουμε πολιορκία 10 ημερών
Οι μισοί κάτοικοι του Κιέβου έχουν φύγει.
Σχετικά Άρθρα

Η ουκρανική πρωτεύουσα, βάσει των προμηθειών που έχει σε τρόφιμα, νερό, καύσιμα και άλλα ζωτικής σημασίας αγαθά, «θα αντέξει μια πολιορκία 10 ημερών», σύμφωνα με τον δήμαρχο Vitaly Klitsko.
Ο ίδιος τόνισε πως ο μισός πληθυσμός του πολεοδομικού συγκροτήματος του Κιέβου έχει φύγει αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ένας στους δύο κατοίκους του Κιέβου έχει εγκαταλείψει την πόλη. Σήμερα, κάτι λιγότερο από δύο εκατομμύρια κάτοικοι βρίσκονται εδώ», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση.
«Ωστόσο το Κίεβο έχει μετατραπεί σε φρούριο», είπε ο Klitsko, κατά τη 15η ημέρα της ρωσικής εισβολής:
«Κάθε δρόμος, κάθε κτίριο, κάθε σημείο ελέγχου, έχει οχυρωθεί».
Την ίδια ώρα, σφοδρές μάχες σημειώνονται στα περίχωρα του Κίεβου μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων, με ρωσικά άρματα μάχης να έχουν φτάσει στις βορειοανατολικές παρυφές της ουκρανικής πρωτεύουσας, την οποία απειλούν να περικυκλώσουν αφού έφθασαν ήδη στα βόρεια και δυτικά προάστιά της.
Στήλες καπνού υψώνονται από το χωριό Σκιμπίν, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το τελευταίο φράγμα των ουκρανικών δυνάμεων πριν από τη βορειοανατολική είσοδο του Κιέβου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ουκρανοί στρατιώτες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως πολέμησαν σκληρά στη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να κρατήσουν τον έλεγχο του τελευταίου τμήματος του αυτοκινητόδρομου πριν από την πρωτεύουσα, βασικής βορειοανατολικής εισόδου της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης