Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roscosmos: Υπόσχεται να δημιουργήσει ανεξάρτητο διαδίκτυο

Roscosmos: Υπόσχεται να δημιουργήσει ανεξάρτητο διαδίκτυο

Δορυφορικό, καθώς η τοποθέτηση οπτικών ινών είναι αναποτελεσματική για τη Ρωσία όπου το 70% της επικράτειας είναι μονίμως παγωμένο

Σχετικά Άρθρα
Ο διευθύνων σύμβουλος της Roscosmos, Dmitry Rogozin, υπόσχεται να δημιουργήσει ένα «ανεξάρτητο, κυρίαρχο και διαστημικό διαδίκτυο» στη Ρωσία, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass.
Η δήλωση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Lumen Technologies, που θεωρείται μία από τις εταιρείες που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» του διαδικτύου, να αποσυνδέσει τη Ρωσία λόγω αυξημένου κινδύνου.
Σε αντίστοιχη κίνηση είχε προχωρήσει και η ομοειδής αμερικανική εταιρεία Cogent Communications, η οποία είχε δηλώσει ότι διακόπτει τις υπηρεσίες διαδικτύου σε Ρώσους πελάτες, εγείροντας ανησυχίες ότι η Ρωσία θα αποκοπεί από ειδησεογραφικούς ιστότοπους και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εδρεύουν στη Δύση.
«Είναι απαραίτητο η χώρα μας να έχει ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο χώρο στο διαδίκτυο. Και, αντίστοιχα, ο εξοπλισμός εδάφους πρέπει να είναι όσο το δυνατόν φθηνότερος, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τον χρησιμοποιούν. Αυτή τη στιγμή, όμως, βιώνουμε πίεση σε αυτόν τον τομέα», είπε.
Ο Rogozin σημείωσε ότι η τοποθέτηση οπτικών ινών είναι αναποτελεσματική για τη Ρωσία, όπου το 70% της επικράτειας είναι μονίμως παγωμένο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης