Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Έτοιμος να απελευθερώσει περισσότερα πετρελαϊκά αποθέματα

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Έτοιμος να απελευθερώσει περισσότερα πετρελαϊκά αποθέματα

Επικριτικός ο επικεφαλής του Οργανισμού για Σαουδική Αραβία και Εμιράτα

Σχετικά Άρθρα
Τα μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) είναι έτοιμα να απελευθερώσουν ακόμη περισσότερο πετρέλαιο από τα στρατηγικά τους αποθέματα έκτακτης ανάγκης για να ανακόψουν τις αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου, δήλωσε στους Financial Times ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού Fatih Birol.
Την περασμένη εβδομάδα, o ΔΟΕ συμφώνησε ότι ορισμένα από τα μέλη του θα απελευθερώσουν 60 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου διαφόρων χωρών.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να απελευθερώσουν 30 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου από το απόθεμά τους.
Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΟΕ στην Ευρώπη και την Ασία θα απελευθερώσουν τα άλλα 30 εκατ. βαρέλια.
Η ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας, όμως, απέτυχε να σταματήσει την άνοδο των τιμών του πετρελαίου καθώς η αγορά φοβόταν την διακοπή της προσφοράς ρωσικού πετρελαίου.
"Η απελευθέρωση 60 εκατ. βαρελιών πετρελαίου είναι μόλις το 4 τοις εκατό των συνολικών στρατηγικών αποθεμάτων των μελών του ΔΟΕ", δήλωσε σήμερα ο Birol στους FT.
Ο επικεφαλής του Oργανισμού επέκρινε επίσης τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα που δεν αύξησαν την παραγωγή.
«Η Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα και ορισμένοι άλλοι παραγωγοί της Μέσης Ανατολής έχουν ένα σημαντικό όγκο παραγωγικής ικανότητας και θα περίμενα από την τελευταία συνάντηση του ΟΠΕΚ, ότι αυτές οι χώρες θα μοιράζονταν κάποια παρηγορητικά μηνύματα για τις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου σχετικά με την αύξηση της παραγωγής τους », είπε ο Birol.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης