Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή από την Φλόριντα: Συστήνει να μην εμβολιάζονται τα υγιή παιδιά - «Περισσότεροι κίνδυνοι από το εμβόλιο, παρά από τον covid»

Ανατροπή από την Φλόριντα: Συστήνει να μην εμβολιάζονται τα υγιή παιδιά - «Περισσότεροι κίνδυνοι από το εμβόλιο, παρά από τον covid»
Σύμφωνα με την Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο εμβολιασμός των υγιών παιδιών ενέχει περισσότερους κινδύνους απ'ότι η η ίδια η μόλυνση από τον κορωνοϊό
Σχετικά Άρθρα
Με την πανδημία να μετρά πάνω από δύο χρόνια και μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού να έχει ήδη εμβολιαστεί, νέα δεδομένα προκύπτουν διαρκώς για το ζήτημα των εμβολιασμών.
Τα νέα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αφορούν μια ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα, τα παιδιά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο εμβολιασμός των υγιών παιδιών ενέχει περισσότερους κινδύνους απ'ότι η η ίδια η μόλυνση από τον κορωνοϊό, με την Πολιτεία να γίνεται η πρώτη που δεν προχωρά στην σύσταση εμβολιασμού τους.
Ο Δρ Joseph Ladapo, γενικός χειρουργός της πολιτείας, έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης σε θέμα σχετικό με τον COVID.
«Το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα θα είναι η πρώτη πολιτεία που θα είναι επίσημα ενάντια στα εμβόλια COVID-19 για υγιή παιδιά», δήλωσε ο Ladapo.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) αρνήθηκαν να σχολιάσουν πέρα ​​από τις τρέχουσες συστάσεις του, σύμφωνα με τις οποίες σχεδόν όλα τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19 και ότι τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να κάνουν αναμνηστικό εμβόλιο επειδή μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Οι αμφιβολίες και η μυοκαρδίτιδα

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Ladapo, ο κυβερνήτης της Φλόριντα είπε ότι το γεγονός «αποκρυστάλλωσε πολλά πράγματα που έχουμε δει», συμπεριλαμβανομένης της «αποτυχίας στάθμισης κόστους και οφελών, είτε πρόκειται για lockdown, είτε για κλείσιμο σχολείων είτε για κάτι τέτοιο. για το αν ένα υγιές παιδί 7 ετών πρέπει να κάνει το εμβόλιο για τον COVID».
Σύμφωνα με το CDC, μόνο 663 από τους 914.259 θανάτους που αποδίδονται στον COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν μεταξύ αυτών των 18 ετών και άνω. 
Επιπλέον, λίγα παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19 χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.
«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν κάνουμε γενική ζημιά εμβολιάζοντας τα παιδιά όταν δεν ξέρουμε αν υπάρχει όφελος. 
Και έχουμε αυτό το γνωστό σήμα ασφαλείας, το οποίο αναλύσαμε στην εργασία μας, το οποίο είναι η μυοκαρδίτιδα στα αγόρια, ιδιαίτερα περισσότερο από τα κορίτσια –υπάρχει επίσης στα κορίτσια– και στους νεαρούς άνδρες», είπε.
«Αν έχετε ένα παιδί με υποκείμενα νοσήμενα και κινδυνεύουν από τον COVID, να το συζητήσετε με τον παιδίατρό σας, αλλά εάν έχετε ένα υγιές παιδί, οι πιθανότητές σας να πεθάνει αυτό το παιδί είναι απίστευτα χαμηλές. Ουσιαστικά κοντά στο μηδέν, αν όχι στο μηδέν», είπε ο Δρ  Freiman, γιατρός στα επείγοντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης