Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταρρέει το αφήγημα της υποχρεωτικότητας - Επίσημο, το εμβόλιο Pfizer είναι σχεδόν μηδενικής απόδοσης σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

Καταρρέει το αφήγημα της υποχρεωτικότητας - Επίσημο, το εμβόλιο Pfizer είναι σχεδόν μηδενικής απόδοσης σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών
Σίγουρα αποδυναμώνει το επιχείρημα για την υποχρέωση να λαμβάνουν οι άνθρωποι αυτή τη χαμηλότερη δόση», είπε ο Dr Philip Krause, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από τον FDA τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ

Όπως αποδεικνύεται, το εμβόλιο Pfizer είναι σχεδόν αναποτελεσματικό σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, σύμφωνα με την τελευταία παρτίδα δεδομένων δοκιμών που έδωσε στη δημοσιότητα η Pfizer.
Όπως αναφέρουν οι New York Times το εμβόλιο για τον κορωνοϊό που παρασκευάζεται από την Pfizer-BioNTech είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών από ότι σε μεγαλύτερους εφήβους ή ενήλικες, σύμφωνα με μια μεγάλη νέα σειρά δεδομένων που συνέλεξαν υγειονομικοί υπάλληλοι στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης - ένα εύρημα που έχει μεγάλες συνέπειες για αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους.
Το εμβόλιο Pfizer είναι το μόνο εμβόλιο Covid που έχει εγκριθεί για αυτήν την ηλικιακή ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εξακολουθεί να προλαμβάνει σοβαρές ασθένειες στα παιδιά, αλλά ουσιαστικά δεν προσφέρει προστασία έναντι της μόλυνσης, ακόμη και μέσα σε ένα μήνα μετά την πλήρη ανοσοποίηση, υποδηλώνουν τα δεδομένα, τα οποία συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της αύξησης της μετάλλαξης Omicron.

Οι επιστήμονες που ηγήθηκαν της μελέτης παρατήρησαν ότι το εμβόλιο ήταν πολύ λιγότερο αποτελεσματικό και ότι τα δεδομένα αποδυναμώνουν το επιχείρημα για επιβολή εμβολιασμού στα παιδιά.

«Σίγουρα αποδυναμώνει το επιχείρημα για την υποχρέωση να λαμβάνουν οι άνθρωποι αυτή τη χαμηλότερη δόση», είπε ο Dr Philip Krause, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από τον FDA τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Ενώ οι πολιτείες σε όλες τις ΗΠΑ - συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας, του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον, που ανακοίνωσαν ότι θα άρουν τις οδηγίες κάλυψης με μάσκα από τις 11 Μαρτίου - και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τα CDC έχουν άρει τις απαιτήσεις για τις μάσκες προσώπου.
Αλλά οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί πιθανότατα θα παραμείνουν μέρος της κοινωνίας μας με κάποια μορφή από εδώ και στο εξής. Ενώ ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε τις προσπάθειες της κυβέρνησης Biden να περάσει μια ομοσπονδιακή εντολή εμβολίου, η απόλυση εργαζομένων επειδή δεν ήταν εμβολιασμένοι συνεχίζει να υφίσταται.
Πολλοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να υποβάλλονται σε τεστ για COVID τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα.

Όμως, καθώς τα σχολεία σε όλη τη χώρα απαιτούν από όλους τους μαθητές να εμβολιάζονται - με σπάνιες εξαιρέσεις – ωστόσο πολλοί αναγνωρίζουν ότι τα εμβόλια σε παιδιά δημοτικού σχολείου είναι αναποτελεσματικά.

Ενώ τα εμβόλια υποτίθεται ότι αποτρέπουν τη «σοβαρή ασθένεια», αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά που δεν έχουν συννοσηρότητες σπάνια εμφανίζουν ακόμη και μέτρια συμπτώματα και οι σοβαρές περιπτώσεις είναι σχεδόν μηδενικές.

Ακόμη και ο Dr Fauci έχει αναγνωρίσει ότι «πολλά» παιδιά που νοσηλεύονται με COVID βρίσκονται στο νοσοκομείο για κάποιο άλλο λόγο.
Ωστόσο, κάθε ασθενής που εισάγεται σε νοσοκομείο ελέγχεται για COVID και όσοι είναι θετικοί υπολογίζονται αυτόματα ως νοσηλευόμενοι με COVID.

Περιέργως, οι New York Times πρότειναν ότι ένας λόγος για την πτώση της απόδοσης μπορεί να είναι το γεγονός ότι τα παιδιά λαμβάνουν «το ένα τρίτο της δόσης» των ενηλίκων.

Η απότομη πτώση στην απόδοση του εμβολίου σε μικρά παιδιά μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι λαμβάνουν το ένα τρίτο της δόσης που χορηγείται σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες, είπαν ερευνητές και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι που εξέτασαν τα δεδομένα.

Το εμβόλιο είχε επίσης κακή απόδοση σε παιδιά ηλικίας 2-4 ετών.
Τα διαγράμματα από τη μελέτη δείχνουν το μικρό χάσμα μεταξύ των μη εμβολιασμένων και των εμβολιασμένων παιδιών όσον αφορά τις νοσηλείες.
Δείχνει επίσης πόσο μειώνεται η αποτελεσματικότητα όσο μειώνονται και οι ηλικίες.
pf1.jpg

pf2.jpg
pfffizzz.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης