Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένα Έθνη: Νεκροί 406 άμαχοι στις 13 ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία

Ηνωμένα Έθνη: Νεκροί 406 άμαχοι στις 13 ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία
Παράλληλα 801 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί
Σχετικά Άρθρα

Στους 406 ανέρχονται οι νεκροί άμαχοι κατά τη διάρκεια των 13 ημερών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΟΗΕ, από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στις 24 Φεβρουαρίου, αναφέρεται πως 801 πολίτες έχουν τραυματιστεί, αν και η Liz Throssell, αρμόδια εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, εκτιμά πως πιθανότατα αυτοί οι αριθμοί να είναι κατά πολύ υψηλότεροι.
Όπως είπε, οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι απόρροια των αεροπορικών επιθέσεων και των πυραυλικών πληγμάτων κατά εκατοντάδων κατοικημένων περιοχών και κτηρίων.
Παράλληλα ο ΟΗΕ διατυπώνει την ανησυχία του για την αυθαίρετη κράτηση φιλο – ουκρανών πολιτών σε περιοχές που είναι υπό τη ρωσική κατοχή, αλλά και για τη βία κατά πολιτών που θεωρούνται φιλορώσοι σε περιοχές που ελέγχονται από την ουκρανική κυβέρνηση.
Επιπλέον, αναφέρεται πως περίπου 12.700 Ρώσοι πολίτες έχουν συλληφθεί στη Ρωσία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης