Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περίπου 2 εκατ. οι πρόσφυγες από την Ουκρανία – Πιθανό να υπάρξει και δεύτερο κύμα

Περίπου 2 εκατ. οι πρόσφυγες από την Ουκρανία – Πιθανό να υπάρξει και δεύτερο κύμα
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως σήμερα Τρίτη 8/3 ή το αργότερο αύριο Τετάρτη 9/3 οι πρόσφυγες από την Ουκρανία θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια διατύπωσε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Filippo Grandi.
«Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε το όριο των δύο εκατομμυρίων σήμερα ή ίσως, το αργότερο, αύριο.
Αυτό δεν σταματά.
Μετά το πρώτο κύμα προσφύγων από την Ουκρανία είναι πιθανόν να υπάρξει ένα δεύτερο που να συνίσταται από πιο ευάλωτους πρόσφυγες.
Αν ο πόλεμος συνεχίσει θα αρχίσουμε να βλέπουμε ανθρώπους που δεν έχουν πόρους και συνδέσεις.
Αυτή θα είναι μια πιο περίπλοκη κατάσταση για να διαχειριστούν οι ευρωπαϊκές χώρες στο μέλλον και θα υπάρξει ανάγκη για ακόμη περισσότερη αλληλεγγύη για όλους στην Ευρώπη και πέραν αυτής» είπε ο Grandi αναφέροντας πως και οι πόλεμοι στα Βαλκάνια, στη Βοσνία και στο Κόσοβο, είχαν προκαλέσει τεράστια κύματα προσφύγων, «ίσως δύο ή τρία εκατομμύρια, αλλά σε περίοδο 8 ετών».
«Τώρα πρόκειται για 8 μέρες» υποστήριξε ο Grandi, επισημαίνοντας πως και άλλες περιοχές του κόσμου το έχουν δει αυτό, «αλλά στην Ευρώπη είναι η πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».
Εκτιμάται πως οι περισσότεροι, περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μεταβεί στην Πολωνία από την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης